Tidligere borgmester Curt Nielsen er død: Familien skriver mindeord

Curt Nielsen blev 89 år. Privatfoto

Tidligere borgmester Curt Nielsen er død: Familien skriver mindeord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Curt Nielsen døde 4. maj. 12 dage før sin 90-års fødselsdag efter en forværring af den Parkinsons sygdom, som fulgte ham de senere år i livet.

Gadbjerg: På familiens vegne skriver Tommy Bøgehøj følgende mindeord over tidligere slagtermester og borgmester i Give Kommune Curt Nielsen, der døde 4. maj:

Curt Nielsen var en usædvanlig engageret lokal samfundsborger som med stor viden, empati og sympati skabte en stor faglig og politisk karriere, Curt som han oftest blev kaldt, var et samlende menneske der formåede at skabe bro mellem mennesker og meninger og få alle til at føle sig godt behandlet og i godt selskab.

Født ind i en slagterfamilie i Strib i 1929, var den faglige vej valgt og i 36 år, fra 1953 til 1989, drev han sammen med hustruen Else slagterforretning i Gadbjerg.

Foreningsarbejdet blev hurtig en stor interesse og han var formand for Vejle & Omegns Slagtermesterforening i over 20 år fra 1966 - 1987, ligesom han var næstformand for Danske Slagtermestre fra 1971-1986.

Som tilflytter til Gadbjerg i 1953 engagerede Curt sig hurtigt i lokalsamfundet og har været formand for mange lokale foreninger i årenes løb, ligesom det lokalpolitiske kom til at fylde meget i hans liv.

Borgerlister

Til trods for at han var et meget politisk menneske, mente han ikke, at partipolitik hørte hjemme i kommunalpolitik og han blev en af fadderne bag borgerlisterne og blev også landsformand herfor.

Hans politiske karriere opstillet på borgerliste strakte sig over 40 år med valg til det daværende Gadbjerg Sogneråd i 1962, valg til Give Byråd i 1970, hvor han blev Viceborgmester i 1974 og borgmester i 20 år fra 1978 til 1997. Herefter han blev valgt til Vejle Amtsråd fra 1998-2002 på sin egen personlige enmandsliste. Opbakningen fra lokalbefolkningen i Gadbjerg Sogn og Give Kommune var i alle årene stor og loyal, og blev af Curt modtaget med stor ydmyghed og forståelse for at arbejde for lokale mærkesager.

Også i den sene alder fastholdt han interessen for det politiske arbejde og var blandt andet kredsformand for ældresagen med mere.

Igennem alle årene opbyggede Curt og Else en stor venneskare via hyggesammenkomster i sangklub, cykelklub, kortklub, søndagsklub, tænketank, rejseklub, teaterklub, bowlingklub og så videre. Det vidner om det udadvendte, åbne, nysgerrige og positive væsen han var gennem alle årene.

Curt døde 4. maj. 12 dage før sin 90-års fødselsdag efter en forværring af den Parkinsons sygdom som fulgte ham de senere år i livet. Han efterlader sig hustruen gennem 65 år Else Nielsen, to børn og svigerbørn, fem børnebørn og fem oldebørn, af hvem han vil blive savnet og husket for det samlende familiemenneske, han også var gennem alle årene.

Æret være hans minde.

Tidligere borgmester Curt Nielsen er død: Familien skriver mindeord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce