Trafikken på Torvet bliver igen dobbeltrettet

Ensretningen i midtbyen ændres, så man fremover kan køre i begge etninger på Torvet mellem Torvegade og Jernbanegade/Rådhusbakken.

Trafikken på Torvet bliver igen dobbeltrettet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ensretning i Midtbyen fortsætter indtil videre året ud. Men der kommer visse tilretninger.

Give: Ensretningen af trafikken i den første del af Torvegade og af Østergade fortsætter.

Indtil videre dog kun året ud. Så skal effekten af trafikreguleringen tages op til nye evaluering.

Ensretningen gav i starten visse problemer, fordi mange af byens borgere havde vænnet sig til at man kunne køre begge veje. Det tager lidt tid at vænne sig til nye regler.

Hen over sommeren, har Vejle Kommune, Give Handel og Erhverv samt Give Udviklingsråd haft nogle møder om den ensretning, der blev gennemført i februar. Disse møder har ført til, at ensretningen fortsætter, men at der samtidig foretages visse ændringer.

En af de helt store ændringer er, at det igen bliver muligt at køre i begge retninger på Torvet mellem Torvegade og Jernbanegade/Rådhusbakken. Det er også den ensretning, der er blevet overtrådt flest gange.

I det hele taget er det trafikken omkring Torvet, der har voldt de lokalkendte trafikanter de største udfordringer. Her kunne der være blevet uddelt adskillige klip i kørekortene for at køre mod ensretningen.

Samtidigt ændres zoneparkeringen i midtbyen fra en times parkering til fremover to timer.
Poul Erik Wilhelm Larsen, Vejle Kommune

Cyklister bliver lovlige

I starten blev der kørt i begge retninger, både på Torvet og i Torvegade. Den første del bliver nu igen muligt.

Kommunens folk er i disse dage ved at foretage de nødvendige ændringer i den skilteskov, der fulgte med ved forsøgets start.

En anden ændring er, at det bliver lovligt for cyklister at køre i begge retninger både i Vestergade og Østergade. Dermed lovliggøres en trafik, som mange cyklister i forvejen har praktiseret.

- Politiet har givet deres accept til ændringerne, og der vil blive opsat nye skilte i denne uge, siger projektleder Poul Erik Wilhelm Larsen, Vejle Kommune.

Kommunen vil året ud følge forløbet med trafiktællinger og evaluere projektet via interviews med borgere i midtbyen. Deres oplevelse af de ensrettede gader har stor betydning for, hvordan Gives midtby ender med at se ud. Forsøget skal danne erfaring for planerne for renovering af midtbyen, som byrådet har afsat penge til i 2020.

Trafikken på Torvet bliver igen dobbeltrettet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce