Vandværk er presset til det yderste

Landmændene knokler i et forsøg på at redde, hvad reddes kan af afgrøder på markerne. De arbejder stort set i døgndrift med at flytte vandingsanlæggene. Arkivfoto.

Vandværk er presset til det yderste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Antallet af husdyr betyder meget for, om vandværkerne kan følge med. Omslaget i vejret har lettet situationen i Lindeballe - Uhe Vandværk.

Lindeballe: Der er sådan set vand nok. Men det var ved at knibe, at vi kunne følge med til at behandle det og sende det ud til forbrugerne.

Formanden for Lindeballe - Uhe Vandværk Holger Roslev er godt tilpas med, at vejret er blevet køligere og at der søndag oven i købet kom lidt regn. For i den seneste måneds tid har vandværket været presset til det yderste af sin kapacitet.

Værket har lige knapt 200 andelshavere og brugere. De har trukket meget vand under den langvarige tørke. Haveejerne har trukket deres del, og omslaget i vejret har betydet, at vandværket ikke blev nødt til at skride til restriktioner i netop havevandingen.

- Det vigtigste er, at de mange husdyr får det vand, de skal have. Så må haverne komme i anden række. Men vandværket kunne lige nøjagtig følge med til at forsyne alle, siger Holger Roslev.

Der er især blevet trukket meget vand i ledningsnettet mod Ringive. Her er der mange produktionsdyr, og de har naturligvis også tørstet i det usædvanligt varme og tørre vejr, der har været siden starten af maj.

Heldigvis skal vandværket ikke også sørge for det vand, der bliver brugt til markvanding. Her har alle disponible markvandingsanlæg været i gang i ugevis, og landmændene har været fuldt ud beskæftiget med at flytte anlæggene i et forsøg på at redde, hvad reddes kan.

Men vandingsanlæggene, der kan bruge op mod 100 kubikmeter i timen, forsynes fra egne boringer direkte på markerne. De belaster ikke vandværkerne, og der skal heller ikke betales vandafledningsafgift at vandet.

Vandværk er presset til det yderste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce