Varm FHK-fløj: Forsvaret får os til at flyve

Kasper Young i aktion i den seneste kamp mod Sydhavsøerne. Han mener, at kontraspillet i stigende grad er en vigtig del af klubbens offensiv. Arkivfoto: Yilmaz Polat

Varm FHK-fløj: Forsvaret får os til at flyve

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er ved at være gang i Fredericia HK's fløje, som tilsammen scorede 13 mål i sejren over Sydhavsøerne. Forsvaret lader dem flyve, påpeger højrefløj Kasper Young.

Fredericia: Fredericia HK har det stærkeste forsvar i 1. division.

I otte kampe har klubben indkasseret 197 mål. To færre end Sydhavsøerne, som ligger på 199. I den seneste kamp mod netop Sydhavsøerne var FHK's fløje godt spillende og nettede 13 gange tilsammen.

Ifølge højrefløj Kasper Young har et solidt forsvar en stor andel i det.

- Det har en stor indflydelse, for vi er begyndt at score på kontra. Når forsvaret fungerer, får vi en tryghed og en tro på, at vi kan løbe af sted tidligere, derfor kommer vi frem til flere lette mål, siger Kasper Young.

Det er et velkendt fænomen, at forsvaret ofte fungerer hurtigere end angrebet i håndbold. Men succesfulde kontrastød indikerer, at angrebet så småt begynder at blomstre, mener Young.

- Modstanderen har måske været i angreb i et minut, når vi vinder bolden og sender den i deres net i løbet af få sekunder. Det er sådan noget, der giver os gejst og kan knække dem, for det gør ondt at lukke mål ind på den måde, siger han.

Gør ondt at tabe

Sejren over Sydhavsøerne var livgivende, fordi FHK forinden havde tabt to kampe i træk. Til Tønder og Skive.

- Det har været tydeligt at mærke på truppen, at vi havde tabt to i træk. Vi vil op og ligge i den sjove ende, så derfor gør det ondt at tabe to kampe. Men sejren over Sydhavsøerne giver os selvtillid, og den vil vi tage med os ind i den næste kamp, siger Kasper Young.

HØJ tager imod FHK i Ølstykke lørdag eftermiddag. Efter den kamp er FHK for en stund færdig med at møde top-6-hold. Så kommer der en række kampe mod den nedre del af rækken. Kampe, hvor FHK har god mulighed for at vinde hver gang.

- For mig er alle kampe sjove at spille. Om vi møder Stoholm eller Tønder er lige meget, så længe vi spiller håndbold. Det bliver nok tydeligt at mærke, at vi ikke møder top-6-holdene, men vi går ind til alle kampene på samme måde, siger Kasper Young.

Kasper Young forlængede for nylig sin kontrakt med FHK, så den løber til 2021. Der var bud efter ham fra et par ligaklubber, men:

- Hvorfor tage et andet sted hen, når man har det godt, hvor man er. Jeg tror på, at vi kan rykke i ligaen, siger han.

Kasper Young og hans fløjmakker Martin Bisgaard står noteret for henholdsvis 33 og 27 mål i denne sæson. Over dem på klubbens topscorerliste ligger Kristian Stoklund med sine 38 mål.

Varm FHK-fløj: Forsvaret får os til at flyve

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce