450 elever klager til skoleleder: Denne ene dag vil vi have lov til at rode

Lidt toiletpapir har aldrig skadet nogen, mener de ældste elever på Hedensted Skole, der gerne vil have lov til at rode lidt på skolens gange aftenen inden sidste skoledag. Forrest er det Lisa Kampmann og Sigurd Seindal Krabbe, der har stået i spidsen for en underskriftindsamling. Bagerst er det resten af "sidste skoledag" udvalget samt Kasper Bruun fra 7. klasse (blå trøje), der ligesom de fleste andre af skolens elever bakker op om de ældstes "krav". Foto: Michael Svenningsen

450 elever klager til skoleleder: Denne ene dag vil vi have lov til at rode

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ledelsen på Hedensted Skole har nedlagt forbud mod en gammel tradition, hvor afgangseleverne "pynter" skolen op med serpentiner og toiletpapir den sidste skoledag. Nu går eleverne til modkamp med underskriftindsamling og læserbrev.

Hedensted: Det er et højdepunkt på skoleåret for både store og små, når afgangseleverne sidste skoledag pynter gangene på Hedensted Skole med serpentiner, toiletpapir og gamle tyskhæfter - samt måske et enkelt fotomanipuleret billede af lærerne eller to.

Sådan har det været i årevis - og i hvert fald i al den tid, de nuværende 9. klasser har gået på skolen.

Men nu er det slut. Skoleledelsen har nedlagt forbud mod traditionen, og det skaber stor frustration hos afgangseleverne, der tirsdag morgen afleverede et brev med 450 underskrifter på skolens kontor.

- Det er en harmløs tradition, som betyder rigtig meget for os elever. Det viser opbakningen til underskriftindsamlingen også. Derfor håber vi, at ledelsen vil genoverveje beslutningen og indgå i en dialog med os, siger Lisa Kampmann og Sigurd Seindal Krabbe, der er to af hovedkræfterne bag underskriftindsamlingen.

Det er et højdepunkt på skoleåret. En tradition, som er til for alle elever. Vi synes, det er synd, at de yngre elever ikke skal opleve den henrykkelse, vi selv har haft.
Lisa Kampmann
Afgangseleverne på Hedensted Skole kæmper en hård kamp for at holde en tradition om at
Afgangseleverne på Hedensted Skole kæmper en hård kamp for at holde en tradition om at "pynte" skolens gange med terpentiner og toiletpapir sidste skoledag. De har samlet underskrifter ind fra langt hovedparten af mellemtrinnet og udskolingen, og de håber, det gør indtryk på ledelsen. Fra venstre er det Anne Sofie Heidtmann Sørensen, Lisa Kampmann, Sigurd Seindal Krabbe, Kasper Garn Spindler og Lasse Krabsen Kloster. Foto: Michael Svenningsen

Lover at passe på

De har ligesom deres kammerater glædet sig til, at det blev deres tur til at rode skolen til, og de forstår ikke, hvorfor ledelsen pludselig ser det som et problem.

- Ledelsen siger, at det er en forældet tradition, men det er de vist de eneste, der synes. Vi kan høre på de yngre elever, at det er noget, de har glædet sig til, og vi kan også selv huske følelsen af at stå op om morgenen og komme hen til en skole, der ikke ligner sig selv. Det er sjovt at kæmpe sig gennem garn og papir for at komme hen til sit klasselokale, siger Lisa Kampmann.

Eleverne har flere gange forsøgt at få ledelsen i tale, men selvom de har været en tur inde på kontoret onsdag morgen, hvor ledelsen har forklaret sit syn på sagen, så føler de ikke, de bliver hørt.

- Vi bliver mødt med argumenter om, at det er ressourcespild, og at det ødelægger den nyrenoverede skole, men det holder ikke. Det er jo mest papir, som er brugt i forvejen, vi vil bruge, og vi er helt med på, at vi ikke skal bruge gaffatape på væggene eller gøre andet, der kan ødelægge skolen. Det har der heller ikke været problemer med før, siger Sigurd Seindal Krabbe.

- Og vi behøver ikke at fælde en regnskov, fordi vi kaster med en enkelt pakke serpentiner hver, tilføjer Kasper Garn Spindler, der også er med i elevernes "sidste skoledag"-udvalg.

Elever rydder selv op

Det er ifølge traditionen 8. klasserne, der skal rydde op efter dagen, og det er skolens yngre elever også indforstået med.

- Det gør man selvfølgelig gerne, for man får jo selv muligheden for at rode året efter. Det er en fed tradition, og det er sjovt at se de fotoshoppede lærere og at lede efter karameller i papirbunkerne, siger Kasper Bruun fra 7. klasse.

- Det er bare en god tradition, og når vi møder ind på skolen den morgen, føler vi os også som en del af det hele, siger Steffen Georgi Jensen fra 6. klasse.

Eleverne i 9. klasse er meget villige til at gå på kompromis med forskellige ting, men de forstår ikke den totale afvisning.

- Vi skal til møde med ledelsen igen på fredag, og da tager vi det op igen. Denne ene dag vil vi have lov til at rode lidt, siger de.

Afgiv din stemme her

450 elever klager til skoleleder: Denne ene dag vil vi have lov til at rode

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce