Dom blåstempler lukning af opholdssted på trods af fejl i tilsyn

Torben Schreiber driver fortsat opholdssted, men under andre paragrafer end dem, som Socialtilsynet skulle undersøge. Arkivfoto

Dom blåstempler lukning af opholdssted på trods af fejl i tilsyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Retten i Viborg har afgjort, at Socialtilsynet havde ret til at lukke et af Torben Schreibers opholdssteder.

Tørring: Torben Schreiber fik ikke noget ud af at trække Socialtilsyn Midt i retten.

Retten i Viborg gav tirsdag Socialtilsynet medhold i sagen, som var anlagt af Torben Schreiber, fordi han mente, at tilsynet uretmæssigt havde lukket opholdsstedet Ertebjerg i Slagelse tilbage i 2015.

Begrundelsen er forholdsvist kortfattet, fortæller Torben Schreibers advokat Niels Vase fra advokatfirmaet HjulmandKaptain.

- Landsretten siger, at afgørelsen fra Ankestyrelsen er korrekt, og at de ting, vi har fremført, ikke kan føre til et andet resultat, forklarer Niels Vase.

Fonden Ertebjerg havde ellers i retten påpeget en række, i følge fonden, formelle fejl, som, man mente, tilsynet havde begået.

Blandt andet, at det var Socialtilsyn Øst, der burde have ført tilsyn med det sjællandske opholdssted, og at tilsynet begik en procedurefejl, fordi tilbuddene ikke er blevet regodkendt i 2015, som tilsynet ellers skulle gøre.

Men retten afviser altså, at lukningen har været forkert.

- Dommeren siger, at det kan godt være, at tilsynet har begået formelle fejl, men det er ikke tilstrækkeligt til at ændre afgørelsen. For mig at se svarer det til, at offentlige myndigheder godt må snyde lidt, men jeg må ikke snyde på vægten, siger Torben Schreiber i en kommentar til dommen.

Han er nu klar til at anke dommen til landsretten.

- Sagen om Ertebjerg er en prøvesag for os, som vi vil føre hele vejen. Får vi medhold, så er vi klar til at føre flere sager, siger Torben Schreiber.

Blandt andet omkring opholdsstedet Satelliten i Tørring, som Socialtilsyn Midt også lukkede.

Sagen kort
Sommer 2014: Socialtilsyn Midt begynder at føre tilsyn med Satellitten i Tørring.19. november 2014: Socialtilsyn Midt indfører skærpet tilsyn med Satellitten og Ertebjerggaard på Sjælland. 4. maj 2015: Socialtilsyn Midt meddeler, at man vil inddrage Satellittens og Ertebjergaards godkendelse. Maj 2015: Torben Schreiber klager over afgørelsen. Klagen får opsættende virkning, så institutionerne kan køre videre. April 2017: Ankestyrelsen stadfæster Socialtilsynets afgørelse, og Satellitten og Ertebjerggaard lukker. Juli 2017: Satellitten og Ertebjerggaard kører videre under andre paragraffer og i mindre omfang. Oktober 2018: Retssagen Schreiber mod Tilsyn Midt og Ankestyrelsen begynder.

Tilsyn glad for afgørelsen

Men det kan blive svært at få ændret afgørelsen.

- Man er selvfølgelig altid opmærksom på, at når en sag har været prøvet i to offentlige instanser, her tilsynet og ankestyrelsen, så er det op ad bakke at få tilsidesat de afgørelser. På den anden side så mener vi, at det et åbenlyst, at der er begået fejl, siger Niels Vase.

Hos Socialtilsyn Midt glæder tilsynschef Ulla Bitsch Andersen sig over, at tilsynet er blevet frifundet.

- Vi er selvfølgelig glade for, at både Ankestyrelsen og nu domstolen har givet os medhold i, at vi lukkede de tilbud. De formelle fejl, der peges på, er fordi Ankestyrelsen ændrede procedure, og det har vi selvfølgelig taget til efterretning, siger Ulla Bitsch Andersen.

Dom blåstempler lukning af opholdssted på trods af fejl i tilsyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce