Efter et år med stenslag og vrede bilister: Derfor ligger rød asfalt der endnu

Det er mere end et år siden, de første klager om stenslag på Hovedvejen begyndte at tikke ind hos Hedensted Kommune, og i december sidste år besluttede politikerne, at den røde asfaltstribe skal rives af. Det er dog ikke sket endnu. Arkivfoto

Efter et år med stenslag og vrede bilister: Derfor ligger rød asfalt der endnu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommune og entreprenør kan ikke blive enige om en uvildig syns- og skønsmand, der skal inspicere asfaltarbejdet på Hovedvejen.

Hedensted: Efter mere end et år med stenslag og utilfredse bilister på Hovedvejen mellem Horsens og Hedensted er der stadig ikke fundet en løsning på problemet.

Den røde asfaltstribe ligger der endnu - og selvom meldingerne om stenslag er stilnet af, så er det for kommunen frustrerende, at der endnu ikke er kommet en afklaring.

I december sidste år besluttede teknisk udvalg, at den røde asfalt skal fjernes og et nyt lag lægges på - og jo før, des bedre, hed det dengang.

Når det endnu ikke er sket, er det fordi kommunen og entreprenøren, Dansk Overfladebehandling I/S, er uenige om årsagen til de løse sten - og derfor om, hvem der skal betale regningen.

To kandidater er afvist

Parterne har haft hver deres ekspert ude at inspicere strækningen, og mens kommunens ekspert skyder skylden på belægningsarbejdet, mener entreprenørens ekspert ikke, at der er noget at udsætte på selve udførelsen af arbejdet.

- Indtil der er kommet en afgørelse på det, kan vi ikke fjerne den røde stribe asfalt. For den er bevismateriale, siger Knud Hansen, ingeniør i Hedensted Kommune.

I foråret blev kommunen og entreprenøren enige om, at en uvildig syns- og skønsmand skal træffe en afgørelse, og det er voldgiftnævnets ansvar at finde en sådan.

Det er imidlertid ikke så enkelt, som det umiddelbart lyder.

- Der har været udpeget to forskellige kandidater, men den ene afviste vi, den anden afviste entreprenøren. Det handler om, at vedkommende dels skal være upartisk, dels skal være kvalificeret, siger Knud Hansen.

Vejr kan give problemer

For Hedensted Kommune er det vigtigt, at der kommer en snarlig afklaring på problemet, fordi vejret kan blive en udfordring, når der skal lægges et nyt lag asfalt på vejen.

- Vi kan godt rive det gamle af, men regn og kulde kan gøre det svært at lægge et nyt lag på, siger Knud Hansen.

Voldgiftsnævnet har nu fundet en tredje kandidat, som parterne skal tage stilling til.

Efter et år med stenslag og vrede bilister: Derfor ligger rød asfalt der endnu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce