Fjernvarmen er næsten dobbelt så dyr i Løsning som i Tørring

Der er et stort spring fra den billigste til den dyreste fjernvarme i Hedensted Kommune. På billedet ses fjernvarmeværket i Hedensted. Foto: Morten Pape

Fjernvarmen er næsten dobbelt så dyr i Løsning som i Tørring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I Tørring betaler forbrugerne kun halvt så meget for varmen som i Løsning, men i Løsning forventer man prisfald som følge af et flisværk.

Hedensted: Fjernvarme er ikke bare fjernvarme. Den er selvfølgelig bygget op på samme måder alle steder og for det meste konkurrencedygtig med andre varmekilder, men det er store prisforskelle.

Kigger man på de lokale fjernvarmeværker, er Tørring Kraftvarmeværk billigst med en årlig pris for et standardhus på 130 kvm på 8687,5 kr.

Derefter følge Uldum Varmeværk med en årlig pris på 13.271 kr. I Hedensted betaler forbrugerne 14.934 kr. og i Rask Mølle 15.761 kr. årligt for et standardhus.

Dyrest er Løsning Fjernvarme med en årlig pris på 16.146 kr.

Alle lokale varmeværker har siden 2014 sænket prisen, på nær Løsning, hvor prisen er steget med syv pct.

Det koster varmen
Dit varmeforbrug afhænger af mange ting. Din type af bolig, hvor godt den er isoleret, dine vaner og vejret.For at kunne sammenligne priser, regner man med årligt varmeforbrug for et typisk parcelhus på 130 kvm. Se prisen på de forskellige varme kilder her:

Træpillefyr: 7800 kr.

Varmepumpe (jord-vand): 8.120 kr.

Nyt naturgasfyr: 11.361 kr.

Nyt oliefyr: 18.800 kr.

Gammelt oliefyr: 24.200 kr

Elradiatorer: 41.087 kr.

Kilde: Boligejernes Videncenter Bolius

Forventer prisfald

Det skyldes i følge bestyrelsesformand for Løsning Fjernvarmeværk, Anders Møller, gaspriserne og afgiftssystemet.

- Derfor har vi også investeret i et flisfyr, som vi forventer kan betyde et prisfald, siger Anders Møller.

At fjernvarmeværket endnu ikke har sat prisen ned, skyldes, at det første år med flisværket har været et indkøringsår.

- Der er også løbet lidt ekstra udgifter på i forbindelse med renovering af Vestergade. Vi har en forventing lavere priser, men vi kører med en vis forsigtighed, siger Anders Møller.

Løsning Fjernvameværk kan til gengæld glæde sig over, at fjernvarmeværket ikke bliver ramt, når staten fjerner kraftvarmeværkernes tilskud for at stå til rådighed for elforsyningen.

For Tørring Kraftvarmeværks vedkommende betyder det, at man fra 2019 mister et årligt tilskud på 5700 kr. per husstand, og i Hedensted er tabet omkring 3600 kr. per hustand.

Nye investeringer

Derfor er fjernevarmeværkerne konstant på udkig efter nye og billigere måder at få varme på. Det kan være ved at etablere solvarme, flisfyr eller udnytte spildvarme fra virksomheder.

- Nu bliver elafgiften eksempelvis reduceret, og så begynder det at blive interessant at på kigge på store varmepumper. Det har også betydning i forhold til spildvarme, forklarer Anders Møller.

Selvom fjernvarmen i Løsning er dyrere end eksempelvis et nyt gasfyr, peger Anders Møller på, at kunderne har en stor grad af komfort ved fjernvarme. De skal ikke have et anlæg i huset, og er der noget, der ikke virker, så er det blot at ringe til fjernvarmen.

Hvis man som kunde ønsker at skifte til fjernvarme, er det dog ikke bare noget, man lige gør. Bor man ikke i et område med fjernvarme, kan man ikke bare blive koblet på. Det kræver meget store investeringer, som man har set det i Horsens.

Hedensted Kommune har en plan, der opererer med en fjernvarme i bl.a. Stjernevejskvarteret og mulighed for fjernvarme i eksempelvis Hornsyld og Juelsminde, men det er dyrt.

- Vi er hele tiden i dialog med hinanden og med kommunen. I øjeblikket er der især fokus på området omkring Hedensted Centret, det nye cykelmekka og Stjernevejskvarteret. Men der er tale om store investeringer, og vi kan ikke lade eksisterende kunder betale. Det er de nye kunder, der får regningen, siger Anders Møller.

Fjernvarmen er næsten dobbelt så dyr i Løsning som i Tørring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce