Her åbner ny musikskole: Vil give børn samme mulighed som han selv fik

Johnnie Bjørklund har tilbragt det meste af sin barndom i et musiklokale, og det vil han også give nutidens børn og unge mulighed for. Foto: Michael Svenningsen

Her åbner ny musikskole: Vil give børn samme mulighed som han selv fik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

37-årige Johnnie Bjørklund tilbragte som dreng al sin fritid i et musiklokale på Nørremarkens Fritidscenter. Den mulighed mangler mange børn og unge i dag - og det vil han lave om på.

Uldum: Johnnie Bjørklund er hverken uddannet lærer, pædagog eller musiker. Til gengæld har han tilbragt flere end tusind timer i musiklokaler, lige fra han var knægt på Nørremarken i Vejle, til i dag, hvor han er far, lagerarbejder og fritidssanger - stadig med bopæl i Vejle.

Han spiller både trommer, bas, guitar og synger, og så har han gennem musikken lært en hel masse, han har lyst til at give videre. Derfor mener den 37-årige vejlenser selv, han er topkvalificeret til den mission, han efter juleferien kaster sig ud i: Nemlig at åbne en privat musikskole i Uldum.

- Da jeg var barn og gik i Nørremarkens Fritidscenter, kunne man hver dag efter skole finde mig i musiklokalet, hvor der var ansat en pædagog på fuld tid. Sådan noget findes bare ikke alle steder mere. Det vil jeg gerne lave om på, siger Johnnie Bjørklund.

Det skal være lysten, der driver værket, når man skal lære at spille musik, mener Johnnie Bjørklund - og så må nodelære komme senere. Foto: Michael Svenningsen
Det skal være lysten, der driver værket, når man skal lære at spille musik, mener Johnnie Bjørklund - og så må nodelære komme senere. Foto: Michael Svenningsen

Musik uden ventelister

Han har de seneste fem år arbejdet på lageret ved Velux i Kolding, men mister sit job lige før jul, når en stor del af virksomheden flytter til Tyskland. Det har han vidst i halvandet år, og tiden har han brugt til at finde det helt rigtige projekt at give sig i kast med.

- De fleste går på arbejde for at tjene penge, sådan har det i hvert fald været for mig. Men nu vil jeg benytte chancen til at lave noget, jeg brænder for, nemlig musikken. Jeg har haft mange idéer det seneste halvandet år, men idéen om en privat musikskole var den første, min kone også syntes var god. Så det er den, jeg satser på, siger Johnnie Bjørklund, der bor i Vinding sammen med hustruen Ane og parrets to børn, Bertram på otte og Joanna på fire år.

I første omgang er det Johnnie Bjørklunds plan at åbne musikskole i Uldum, men han håber, at det bliver et koncept, der kan brede sig til mange andre steder.

- De kommunale musikskoler har lange ventelister, og nogle mener også, de er for dyre. Jeg synes, at alle skal have mulighed for at lære at spille musik - ligesom jeg selv fik det, selvom pengene i mit hjem var små, siger Johnnie Bjørklund.

Noder er ikke vigtige

Det er vigtigt for ham, at det også for eleverne bliver lysten, der driver værket, og derfor bliver undervisningen heller ikke helt traditionel.

- Der er en række grundlæggende ting, man skal lære, fx noget om rytme, og hvordan man stemmer en guitar, men noder vil vi ikke ind på - til at starte med i hvert fald. Jeg kan ikke selv læse noder, og det er faktisk ikke nødvendigt at lære noder for at spille på et instrument. Det kan komme senere, hvis man vil noget mere med det, siger Johnnie Bjørklund.

Han åbner musikskolen efter i januar på Industrivej 15 i Uldum, hvor en lokal musiker, Bjarne Therkelsen, har stillet et stort øvelokale gratis til rådighed. Man kan både tilmelde sig enkeltundervisning og hold, og man binder sig kun for tre måneder af gangen. Både børn og voksne er velkomne. Tilmelding kan ske på hjemmesiden www.denlokalemusikskole.dk

Her åbner ny musikskole: Vil give børn samme mulighed som han selv fik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce