Komité vil skaffe kørekort til indvandrerkvinder

Nogle kvinder med flygtninge eller indvandrerbaggrund har ikke kørekort. Arkivfoto

Komité vil skaffe kørekort til indvandrerkvinder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kvindernes Internationale Kampdag blev startskuddet til et nyt initiativ, der skal hjælpe flygtninge- og indvandrerkvinder til at få et kørekort.

Ølholm: De danske kvinder er kommet langt med ligestillingen set i forhold til deres medsøstre i andre lande.

Derfor skal de række en hånd ud til eksempelvis indvandrere og flygtninge.

Sådan lyder baggrunden for et nyt initiativ, som blev søsat i forbindelse med Kvindernes Internationale Kampdag 8. marts.

Socialdemokraternes kulturudvalg havde inviteret til debatmøde på Ølholm Skole med de kvindelige byrådsmedlemmer. Birgit Jakobsen (KD), Lene Tingleff (V) og Liselotte Hillestrøm (S) var mødt op sammen med et par håndfulde kvinder for at tale ligestilling.

En del af formålet med aftenen var at skabe en komité, der kan arbejde for ligestilling, og det forslag, der hurtigt blev bragt på bordet, var at hjælpe flygtningekvinder, der ikke har et kørekort, med at få et.

- Vi ved, at der er kvinder her i kommunen, der ikke har kørekort. Derfor vil vi samle ind, så to kvinder kan få betalt et kørekort. Ved at kvinderne bliver mobile, får de også lettere ved at få et arbejde, fortæller Vera Schmidt fra kulturudvalget.

Endnu er ideen i sin vorden, og hvordan den konkret skal føres ud i livet, skal komiteen først til at klarlægge. Målet er, at man næste år 8. marts kan uddele et gavekort på et kørekort til to kvinder.

- Det kræver selvfølgelig meget at tage et kørekort med hensyn til sprog og ressourcer, så vi skal både samle penge ind og finde de kvinder, der skal have glæde af kørekoret, forklarer Vera Schmidt.

Inga Sørensen, der er formand for socialdemokraterne i Hedensted, er blevet tovholder på projektet.

Komité vil skaffe kørekort til indvandrerkvinder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce