Kommunalt udbud skulle tilgodese de mindre vognmænd: Ét selskab tog det hele

Vognmændene Brian Thomsen og Jan Hoeg ville gerne have haft dele af den kommunale kørsel, men de bød kun ind på en del af området og fik derfor ikke opgaven. Foto: Michael Svenningsen

Kommunalt udbud skulle tilgodese de mindre vognmænd: Ét selskab tog det hele

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det bliver selskabet PP Busser, der kommer til at køre med børn, ældre, handicappede og syge fra 1. august. Kommunen skal mindst spare én mio. kr. på området.

Hedensted: Det blev selskabet PP Busser fra Hasselager ved Aarhus, der endte med at få den kommunale kørsel med ældre, børn og handicappede. Det oplyser Hedensted Kommune.

Som Folkebladet beskrev forleden, var udbuddet af den kommunale kørsel ellers delt op i den række delaftaler med det formål, at også de mindre vognmænd i kommunen kunne byde ind. De gjorde det også, men efter udbuddets afslutning ligger det fast, at det bliver PP Busser, der har vundet al kørsel. Noget som to lokale vognmænd kritiserede i Folkebladet.

- Det er korrekt, at vi udbød kørslen i mindre dele, og vi havde håbet på, at det kunne tilgodese nogle mindre vognmænd, men vi skal overholde retningslinjerne for EU-licitation, og der er det prisen, der vægter, siger formand for udvalget for fritid og fællesskab, Liselotte Hillestrøm (S).

PP Busser kunne, fordi de bød på al kørslen, give en lavere pris end de andre vognmænd, oplyser kørselskoordinator Lars Oksbjerre.

- Man kunne måske godt have regnet ud, at hvis man bød på det hele, så blev det billigere?

- Det er jo ikke sikkert. Vi havde håbet på, at de lokale vognmænd kunne blive tilgodeset, men vi skal også kigge på, hvordan vi bruger skatteborgernes penge, siger Liselotte Hillestrøm.

Skal spare én million

Da Hedensted i 2015 lavede det forrige udbud, var det som en samlet pakke, hvor alle biler, planlægning og afvikling af turene skete hos én vognmand. Men politikerne bestemte ved budgetforliget sidste år, at der skulle spares mindst en mio. kr. på området. Kommunen vurderede, at det kunne gøres ved selv at stå for koordinering af de mange kørsler og hyre et vognmandsfirma til at udføre selve kørslen.

- Vi kan ikke sige præcist, hvor meget vi kommer til at spare. Det bliver en kombination af, hvad kørselskontoret kommer til at koste og den billigere pris på kørslen, vi har fået hos PP Busser, siger Liselotte Hillestrøm, der understreger, at kommunen har været meget tilfredse med Hedensted Taxi og Juelsminde-Bilen, der har opgaven i øjeblikket.

En god overgang

Liselotte Hillestrøm anerkender, at den nye aftale bliver en omvæltning. Derfor vil kommunen tage kontakt til de berørte borgere og sørge for en indkøring.

- Der er lagt op til, at brugerne kan få faste chauffører, så vidt det kan lade sig gøre. Jeg kan sagtens forstå, at eksempelvis forældre er bekymrede, men vi håber, alle er åbne for at gøre det så skånsomt som muligt, siger Liselotte Hillestrøm.

PP Busser er i øvrigt ved at finde en station i Hedensted, ligesom selskabet er meget interesseret i at ansætte de lokale chauffører, der nu bliver ledige.

- Vi vil meget gerne ansætte tidligere chauffører, så det bliver så genkendeligt for brugerne som muligt, siger Maria Petersen, direktør i PP Busser, og tilføjer, at selskabet har erfaring med at køre med ældre, børn og handicappede.

Selskabet fik megen medieomtale af den negative slags sidste år, da politiet fandt fejl ved halvdelen af de shuttelbusser, som selskabet kørte med på Smukfest. En fejl, som selskabet har være ud og beklage. Liselotte Hillestrøm understreger, at kommunen har fået garanti for, at PP Busser overholder alle regler i udbuddet.

Folkebladet har været i kontakt med både Hedensted Taxi og Juelsminde-Bilen, der hidtil har stået for den kommunale kørsel, men denne gang ikke har budt ind. De to selskaber oplyser, at fremtiden for deres virksomheder er uafklaret.

Kommunalt udbud skulle tilgodese de mindre vognmænd: Ét selskab tog det hele

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce