Lidl tester ny asfalt: Skal sikre området mod oversvømmelser

NCC har bygget parkeringsanlægget ved den nye Lidl med såkaldt permeabel asfaslt, der kan håndtere selv store regnskyl. Virksomheden har anlagt mere end 60 klimaveje og oplever en stigende interesse for de permeable belægninger og bærelag i forbindelse p-pladser. Foto: Yilmaz Polat

Lidl tester ny asfalt: Skal sikre området mod oversvømmelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lidls 100 nye parkeringspladser har fået en særlig belægning, der lader regnvandet sive igennem. På den måde bliver kloaksystemet ikke overbelastet ved skybrud.

Hedensted: I flere byer er der problemer med at håndtere vandet, når der er kraftige regnskyl. Men det er der taget højde for ved byggeriet af den nye Lidl, hvor parkeringsanlægget er bygget med en særlig asfaltkonstruktion, der kan aftage og dræne meget store mængder vand.

Det er NCC, der har bygget den klimasikrede parkeringsplads for Lidl, og den håndterer også regnvandet fra taget af bygningen, der bliver ledt ned under asfalten.

- Hemmeligheden er asfaltens bærelag, der har så stor dræneffekt, at det kan optage regnvandet efter samme princip som en faskine. På den måde bliver vandet drænet langsomt ud i jorden eller videre til kloaknettet med forsinkelse, så kloaknettet ikke overbelastes. Det betyder, at pladsen altid er fri for vand - selv under skybrud, siger Michael Brask, klimavejsekspert og salgschef i NCC Industry.

Satser på grønnere butik

Det er ifølge Michael Brask er en oplagt løsning at tænke klimasikring via asfaltbelægning og bærelag, når der bygges nyt.

- Det er ikke dyrere at anlægge sådan en konstruktion, fordi man slipper for at grave store rørsystemer ned og installere tilslutninger til kloaksystemet, siger han.

Det er første gang, Lidl bruger den løsning, og den er et led i en større grøn satsning, fortæller kædens kommunikationschef Morten Vestberg.

- Vi har flere tiltag, der er med til at skabe en grønnere butik. Mange steder har vi solceller på tagene, vi energioptimerer i butikkerne, og vi planter grøn bevoksning rundt om parkeringspladserne - det er også med til at aftage regn, siger han.

Lidl tester ny asfalt: Skal sikre området mod oversvømmelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce