Lokal kok og landsholdet kom ikke i top tre - men vender alligevel hjem med VM-guld og sølv

Jakob Kofoed (bag ved nr. tre fra venstre) havde til VM i Luxembourg følgeskab af sin kollega Benjamin Pedersen, der også arbejder på Hotel Vejlefjord, samt kokke fra rundt om i landet. Foto: Anders Wiuff

Lokal kok og landsholdet kom ikke i top tre - men vender alligevel hjem med VM-guld og sølv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fem dages konkurrence er slut ved VM i Luxembourg, hvor Kokkelandsholdet og Jakob Kofoed fra Hedensted har deltaget i konkurrencerne i Det Varme Køkken og Det Kolde Bord, som kastede en guld- og sølvmedalje af sig. Samlet blev det dog ikke til en top tre placering.

Hedensted/Luxembourg: Mange dages anstrengelser er slut for 31-årige Jakob Kofoed fra Hedensted og resten af senior Kokkelandsholdet, som netop har deltaget i VM i Luxembourg.

Torsdag var der afslutningsceremoni, hvor Kokkelandsholdet fik at vide, at det har fået en samlet niende plads ud af 30 lande for præstationerne i Det Varme Køkken og Det Kolde Bord tilsammen, og det er noget Jakob Kofoed, er tilfreds med.

- Vi sagde inden, at vi gerne ville i top 10, så vi har nået vores mål, og det er fint, siger Jakob Kofoed, der til daglig arbejder som kok på Hotel Vejlefjord.

Pointberegning ved konkurrencerne
Hvert hold får 100 point ved start. Dommerne trækker herefter points fra, når de foretager bedømmelserne. Der uddeles guldmedaljer, hvis man opnår mellem 91-100 point, 81-90 point udløser sølvmedaljer og 71-80 point udløser bronzemedaljer.Det samlede verdensmesterskab afgøres af placering og det samlede antal point.

Medaljer med hjem

Selvom det ikke blev til hverken en første-, anden- eller tredjeplads har Jakob Kofoed og resten af Kokkelandsholdet stadigvæk noget at glæde sig over.

Mandag vandt de nemlig guld for præstationen i Det Varme Køkken, og onsdag vandt den lokale kok og Kokkelandsholdet sølv i konkurrencen Koldt Bord.

- Det er selvfølgelig rigtig fedt, at vi vandt guld, og det er fint, at vi vandt sølv, men jeg er samtidig lidt skuffet. Vi har ikke kunnet knække koden til, hvordan det kolde bord 100 procent skal laves endnu. Men det var sjovt, fordi man bliver udfordret på sine kokkefærdigheder og skal tænke ud af boksen, siger Jakob Kofoed, som samtidig fortæller, at han ikke har fået meget søvn i løbet af dagene.

Kokkelandsholdet (senior)
Holdkaptajn: Nicolas Min Jørgensen (MIN FOOD i Aarhus)Mads Søndergaard (Kokkelandsholdet, Masterchef på TV3 mv.)

Martin Sørensen (Hounö, Randers)

Mikkel Kjølhede (Skafferiet i Hinnerup)

Jakob Kofoed (Hotel Vejlefjord Kur & Spa i Vejle)

Benjamin Pedersen (Hotel Vejlefjord Kur & Spa i Vejle)

Tommy Jespersen (Falsled Kro i Falsled på Fyn)

Nikolaj Skadborg (Skadborg Private Dining på Frederiksberg)

Frederik Bach (Molskroen ved Ebeltoft)

Daniel Guldmann (Aramark/Maersk)

Gabriel Alhgren (Vanilla Chocolatier & Konditori i Vejle)

Frederik Pedersen (Sdr. Bjert Kro)

Sjovt at være med

Det var første gang, at Jakob Kofoed var med til VM og han fortæller, at det har været en god oplevelse.

- Det har selvfølgelig været hårdt, men ellers har det været sjovt, og jeg har haft nogle rigtig gode dage sammen med sjove, gode og hyggelige mennesker. Og så er det selvfølgelig dejligt, at vi får medaljer med hjem, siger Jakob Kofoed.

Til VM i Luxembourg vandt Det Danske Kokkelandshold for seniorer og juniorer samt Det Danske Cateringlandshold i alt fem guldmedaljer, en sølvmedalje og en bronzemedalje.

Lokal kok og landsholdet kom ikke i top tre - men vender alligevel hjem med VM-guld og sølv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce