Medvind til redningsbåd: Hedensted giver 100.000 kr. - vil andre skæppe i kassen?

En redningsbåd som denne kommer til Juelsminde, når finansieringen er på plads. Pressefoto

Medvind til redningsbåd: Hedensted giver 100.000 kr. - vil andre skæppe i kassen?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hedensted Kommune bidrager med 100.000 kr. til Juelsmindes redningsstation og vil nu opfordre omkringliggende kommuner til at give en hånd med.

Juelsminde: Siden juli har Dansk Søredningsselskab så småt fået faciliteret en redningsstation i Juelsminde Havn, men der har indtil nu ikke været nok penge til en ordentlig redningsbåd.

Prisen lyder nemlig på en million kr., og det har ikke været let at samle penge til projektet. Stationens frivillige stationsleder, Johnny Skovbjerg, har sendt omkring 15 ansøgninger ud til fonde samt til Hedensted, Horsens, Vejle og Odder Kommune, der alle ligger i stationens dækningsområde.

Det har resulteret i, at Hedensted Kommune i denne uge har valgt at donere 100.000 kr. til projektet.

- Vi kan se, at stationens lånebåd har været ude til mange aktioner, og vi tror, at en redningsstation, der kan nå så langt ud på så kort tid, kan hjælpe vores sejlere, siger Liselotte Hillestrøm, formand for udvalget for fritid og fællesskab i Hedensted Kommune.

Det er superdejligt og fantastisk godt. Jeg står og klapper i mine hænder over det.
Johnny Skovbjerg, stationsleder
Sådan fungerer hjælpen:
Medlemmer af Dansk Søredningsselskab får tilsendt stationernes vagttelefonnumre og kan kontakte nærmeste station. Stationerne er bemandet døgnet rundt. Den vagthavende sammensætter herefter et hold frivillige, der i løbet af 20 minutter vil være på vej med hjælp.Er man ikke medlem, kan man ringe til Værnsfælles Forsvarskommando (tidligere Søværnets Operative Kommando) på +45 72850000 og derfra blive henvist til nærmeste station eller få hjælp på anden måde.

Sejlerne kan også benytte VHF-kanal 16 til at få kontakt med Værnsfælles Forsvarskommando.

En app til telefonen er ved at blive udviklet, så man kan tilkalde hjælp direkte - uanset om man er medlem eller ej.                

Håber på medvind

Indtil nu har redningsstationen benyttet sig af en jolle, når de 26 frivillige reddere har rykket ud til blandt andet motorstop og knækkede master på havet. Jollen er dog ikke optimal som redningsbåd, så Johnny Skovbjerg glæder sig over donationen fra kommunen.

- Det er superdejligt og fantastisk godt. Jeg står og klapper i mine hænder over det, fortæller han begejstret.

For nylig har en fond fra Herning også meldt sig på banen med 25.000 kr., så der i øjeblikket er samlet cirka 170.000 kr. sammen til stationen.

Derudover har Poca Både i Hedensted doneret 26 arbejdsjakker, som de frivillige kan have på, når de er på aktioner.

Redningsstationen venter stadig på svar på mange af dens ansøgninger, men her giver Hedensted Kommune en hjælpende hånd.

- Jeg vil kontakte de øvrige kommuner (Horsens, Vejle og Odder, red.) og opfordre dem til at bidrage med donationer. Vi håber, vi kan få så meget medvind, at det lykkes, siger Liselotte Hillestrøm.

Opgivet flere aktioner

Siden juli har de frivillige på stationen i Juelsminde været på 52 aktioner. De har dog også flere gange måttet opgive at hjælpe, da jollen, de benytter sig af nu, ikke fungerer lige så godt som den redningsbåd, de ønsker sig.

Inden for den seneste måned har stationen måttet afvise at rykke ud tre gange, fordi jollen ikke kan klare det blæsende og kolde vejr.

Medvind til redningsbåd: Hedensted giver 100.000 kr. - vil andre skæppe i kassen?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce