På løbehjul med 20 kilometer i timen: - En fantastisk mulighed for togpendlere

Rene og Susanne Nielsen fra Luksusleg i Hedensted prøver de nye elektroniske køretøjer. Rene sidder i en Segway go-kart som har en topfart på 24 kilometer i timen og må derfor kun køre på en privat vej eller et lukket område og ikke på offentlige veje. Susanne kører på et løbehjul, som har en topfart på 20 kilometer i timen og må derfor gerne køre på en offentlig cykelsti. Foto: Michael Svenningsen

På løbehjul med 20 kilometer i timen: - En fantastisk mulighed for togpendlere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Elektriske løbehjul er blevet lovlige i en ny forsøgsordning. Luksusleg i Hedensted er en af de forhandlere, der er glade for de nye regler.

Hedensted: 17. januar i år offentliggjorde transportministeriet og transportminister Ole Birk Olesen (LA) en ny forsøgsordning for elektriske løbehjul. Det er en helt ny form for trafikanter, som kommer frem på offentlige veje.

Elektriske løbehjul, der er tilladt i trafikken, må højst kunne køre med 20 kilometer i timen og kun være drevet af motorkraft. Derudover skal det eldrevne køretøj være udstyret med lys på ethvert tidspunkt, må kun køre på cykelsti og veje hvor der ikke er cykelsti, skal have reflekser, og man skal være fyldt 15 år for at benytte de eldrevne køretøjer. Er man under 15 år skal man være ledsaget af en voksen.

Et regelsæt som Thomas Molzen, produkt og salgs ansvarlig for Witt A/S, der er distributør af elektriske løbehjul i hele Norden, rigtig godt tilfreds med.

- Det er rart, at det endeligt er blevet lovligt, og at der er kommet nogle regler for brugen af elektriske løbehjul på offentlige veje. Det er klart, at bilisterne lige skal vænne sig til de nye medtrafikanter på elektriske løbehjul, rulleskøjter og Segways på vejene. Det er vigtigt, at vi har garderet os med livrem og seler, så der ikke sker ulykker med de elektriske køretøjer i trafikken, siger Thomas Molzen fra Witt A/S, om den nye forsøgsordning udarbejdet af transportministeriet.

Lokal forhandler glad for regler

Hos Luksusleg i Hedensted er indehaver Rene Nielsen også glad for de nye regler for elektriske køretøjer.

- Vi sælger Segways, rulleskøjter, løbehjul og go-karts, som lever op til de nye krav, og med den efterspørgsel og interesse, der er for de elektriske køretøjer, er vi glade for, at reglerne er på plads. Det er jo en fantastisk mulighed for pendlere, som skal fra hjemmet ned til banegården, og fra banegården til arbejdspladsen. Det er ligesom en cykel, men fylder meget mindre og er nemmere at have med i offentlige transportmidler. I storbyerne er der rigtig mange, som benytter sig af de elektriske transportmidler. Samtidig er det jo også et sjovt legetøj til familien, for både børnene og de voksne, siger Rene Nielsen fra Luksusleg.

Firmaet holder åbent hus og fremvisning på Årupvej i Hedensted i påskedagene torsdag, fredag og lørdag. Fartglade familier kan få lov til at teste løbehjul og andre elektriske køretøjer.

- Vi har også køretøjer, som kan køre mere end de tilladte 20 kilometer i timen, blandt andet en Segway go-kart. Men den skal bruges på et lukket område eller en privat vej, da den kan køre 24 kilometer i timen, ligesom de løbehjul vi har, som kan køre op til 30 kilometer i timen, siger Rene Nielsen.

Udover de eldrevne køretøjer fra Segway, er Luksusleg i Hedensted også forhandler af go-karts og trampoliner, som også kan prøves.

På løbehjul med 20 kilometer i timen: - En fantastisk mulighed for togpendlere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce