Stort ledningsbrud: Borgerne mister i perioder varmen

Hedensted Fjernvarme arbejder på at lokalisere et ledningsbrud i byen - endnu er de på bar bund, hvorfor de i korte perioder lukker for varmen i dele af byen. Arkivfoto

Stort ledningsbrud: Borgerne mister i perioder varmen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

27.000 liter vand fosser ud af fjernvarmenettet i Hedensted, hvor borgerne opfordres til at kigge nærmere efter grønt vand.

Hedensted: Hedensted Fjernvarme er gået på jagt efter et større ledningsbrud, der i øjeblikket sprøjter 27.000 liter vand ud i systemet i døgnet.

Da de i skrivende stund ikke har noget overblik over, hvor lækket er, kan borgere i hele Hedensted den kommende tid forvente at få lukket for varmen i korte perioder.

- Vi har endnu ingen indikationer på, hvor det kan være henne, så nu går vi i gang med at lukke områder af i byen for at kredse det ind. Det kan tage alt fra en time til flere døgn at finde, afhængig af hvor heldige vi er, siger driftsassistent Martin Zeuthen.

Det er det tredje større ledningsbrud i Hedensted/Løsning området inden for kort tid. Også i vinter drillede frosten i flere omgange og endte med at koste 140.000 liter vand, inden brudene blev fundet og udbedret.

Vi har ingen ide om, hvad bruddet kan skyldes, men den seneste tids varme bør ikke have betydning.
Martin Zeuthen, driftsassisten, Hedensted Fjernvarme

Bør ikke kunne overses

Bruddet blev opdaget tirsdag morgen, men der er ingen formodninger om, hvad det kan skyldes. Til gengæld er det sikkert, at bruddet har en størrelse, hvor det ikke burde være til at overse.

Borgerne opfordres til at kigge efter en løbsk varmemåler, eller om der er steder i huset eller på jorden, hvor det står op med grønt vand. Ligeledes kan det tyde på et brud, hvis gulvvarmen pludselig er ekstraordinær varm.

- Det giver også et voldsomt sus i rørene, så man skal holde både øjne og ører åbne, siger Martin Zeuthen.

Har man mistanke om et brud, skal man hurtigst muligt kontakte Hedensted Fjernvarme på 75 89 10 12.

Stort ledningsbrud: Borgerne mister i perioder varmen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce