Udvalgsformand afviser kritik: - Jeg er fuldstændig tryg ved at flytte specialbørn

Kommunikationen var ikke til ug med kryds og slange, erkende udvalgsformand Ole Vind (V), men det ændrer ikke på det helt grunlæggende, at det er den rigtige beslutning at samle Tip Teamet under samme tag. Arkivfoto: Michael Svenningsen

Udvalgsformand afviser kritik: - Jeg er fuldstændig tryg ved at flytte specialbørn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Adressen er det eneste, der ændrer sig for 12 unge børn med diagnoser, når de i forbindelse med en rokade skal flytte fra deres vante rammer i Løsning til en samlet minigruppe i Hedensted, forklarer Ole Vind (V). Han beklager dog, at forældrene ikke blev orienteret om beslutningen.

Rettet kl. 13.40: I en tidligere udgave var Ole Vind afslutningsvis citeret for, at der ikke laves "seriøse" planer for offentliggørelse af beslutninger. Det er rettet til "politiske" planer.

Hedensted: Der er ifølge udvalgsformand Ole Vind (V) ingen grund til bekymring over, at 12 specialbørn skal flytte fra deres nuværende institution i Løsning til en større ditto i Hedensted for at gøre plads til 10 ekstra vuggestuebørn.

Heller ikke selvom det har ført til et opråb fra forældreparret Brian og Sabina Nedersøe i Ølsted, som frygter for, hvilken indvirkning det får på deres tre-årige autistiske dreng Sander.

Ole Vind forklarer, at det længe har været et ønske fra det såkaldte Tip Team - teamet for inkluderende pædagogik - at kunne samle kræfterne under samme tag. I dag er teamet delt på henholdsvis Rævebjergvej i Løsning og Lunavej i Hedensted.

- Børnene får præcis det samme tilbud med præcis den samme økonomi bag sig. En stue med 12 børn, der er skærmet som i dag, og de samme specialuddannede pædagoger, som nu endda i højere grad kan dække hinanden ind i ydertimerne eller ved sygdom. Det eneste, der ændrer sig, er adressen, siger Ole Vind.

Når rokaden først er blevet godkendt nu, hvor der skulle findes plads til flere vuggestuepladser, skyldes det, at udvalget for læring hidtil ikke ville bruge penge på flytningen.

- Men nu opstod muligheden, uden at vi skulle bruge ekstra af skatteydernes penge, siger Ole Vind.

Det handler om at skabe de bedste betingelser for alle børnene, hvor ingen vægter højere end andre.
Ole Vind (V), formand, udvalget for læring

Kommunikationen kunne være bedre

Formanden forklarer, at der blot er en enkelt familie, der har rettet henvendelse til ham i forbindelse med sammenlægningen af Tip Teamet.

Det kan ifølge familien Nedersøe blandt andet skyldes, at ingen forældre blev informeret om planerne inden, de var godkendte og offentliggjort i Folkebladet.

Nu hvor det ikke er faldet jer ind at spørge dem, det hele handler om, vil det så ikke være det mest rigtige at trække beslutningen tilbage og begynde forfra?

- Der er ingen tvivl om, at vores kommunikation efterlader noget tilbage at ønske, men det kommer ikke til at ændre på, at det er en god beslutning, der understøtter det pædagogiske tilbud, siger Ole Vind.

Vil det ikke ændre noget på en beslutning, hvis samtlige berørte giver udtryk for, at det er en dårlig idé at flytte deres børn?

- Det er en hypotetisk tanke, og det kan jeg ikke forholde mig til.

Det er vel kun hypotetisk, fordi i netop har valgt ikke at spørge de 12 forældrepar?

- Som sagt er vi helt på det rene med, at vores kommunikation kunne have været bedre.

Hvornår havde I planlagt, at forældrene skulle have det at vide?

- I en organisation med 4500 medarbejdere fungerer det ikke sådan, at vi som udvalg laver politiske planer for, hvornår de enkelte skal sende mails og ringe til mennesker.

Der er endnu ikke sat dato for, hvornår børnene skal flytte.

Udvalgsformand afviser kritik: - Jeg er fuldstændig tryg ved at flytte specialbørn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce