Vand-problemer forsinker ny udstykning

Den oprindelige plan for Constantiaparken indeholder to elipseformede områder med hhv. 30 almene boliger opført som dobbelthuse og 14 parcelhuse. Nu er det nederste område med de 14 parcelhuse taget ud. Tegning: Skala Arkitekter

Vand-problemer forsinker ny udstykning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

14 parcelhusgrunde i Constantiaparken bliver alligevel ikke sat til salg til sommer, da der er problemer med nedsivning af vandet. Det almene boligbyggeri bliver ikke berørt.

Hedensted: Der skulle have været både alment boligbyggeri og parcelhuse i et nyt boligområde på Dalbyvej, som ifølge planen skulle skyde op til næste år.

Men nu er den ene del af planen sløjfet - eller i hvert fald udsat - fordi der er problemer med at komme af med vandet i området.

Det fortæller Lene Tingleff (V), formand for teknisk udvalg.

- Grundvandet står meget højt i den sydlige del af området, og et nedsivningsbassin er ikke nok til at løse problemerne med vandet. Vi kan heller ikke udlede det overskydende vand til Dalby Bakker, fordi det er en både besværlig og dyr løsning, siger hun.

Grønt lys for boligforening

Derfor har teknisk udvalg valgt foreløbigt at skrinlægge planerne for den sydlige del af området, der indeholder udstykning af 14 parcelhusegrunde.

Planerne for den nordlige del af Constantiaparken, hvor Østjysk Boligforening vil opføre 30 almenboliger, der hænger sammen som rækkehuse to og to, bliver til gengæld ikke berørt.

- Der skal laves en hældning i terrænet, så der bliver et fald ned til regnvandsbassinet i midten, men så skulle det kunne klare de regnskyl, der kommer, siger Lene Tingleff.

Nybyggere har alternativ tæt på

Selvom udvalget nu har valgt at udskyde planerne for de 14 parcelhusegrunde, betyder det ikke, at de slet ikke bliver til noget.

- Vi arbejder videre med at finde en løsning, men det tager lidt tid, og jordbundsforholdene skal undersøges nøje. Man kunne forestille sig en løsning med færre boliger end først planlagt, siger Lene Tingleff.

Hvis man brænder efter at bygge nyt hus i den sydlige del af Hedensted , så kommer der inden længe andre muligheder for det. Få hundrede meter fra Constantiaparken er der planer om et kæmpe nybyggerkvarter i form af Dalby Bakker.

Vand-problemer forsinker ny udstykning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce