- Man bliver ikke født talentfuld

En stolt Natalie R. Lauridsen fra Fasterholt ved Brande blev den 20. januar nordisk mester i taekwondo, seniorklassen. Efter studentereksamen til sommer, skal fritidsinteressen have fuld skrue. Privatfoto

- Man bliver ikke født talentfuld

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Natalie R. Lauridsen fra Fasterholt Brande har netop vundet det nordiske mesterskab i taekwondo i seniorklassen. Men succes kommer man ikke sovende til.

Fasterholt: 20. januar 2018 bliver en dato, der længe bliver husket af Natalie R. Lauridsen fra Fasterholt ved Brande. Det var den dag, hun i Finland kunne kalde sig nordisk mester i taekwondo - det var hendes første mesterskab, hun deltog i som senior, og der hev hun så trofæet med hjem til Brande Taekwondoklub.

- Det var sindssygt og fantastisk at starte seniorkarrieren ud med at søndertæve hele vægtklassen, fortæller den 18-årige HF-studerende.

Jeg blev bidt af taekwondo - det her med, at man kommer til at svede mere, bevæge sig på en anden måde og lære at forsvare sig selv.
Natalie R. Lauridsen, nordisk mester

I ni år har Natalie R. Lauridsen fra Fasterholt haft taekwondo som fritidsaktivitet. Det hele startede egentlig med, at hun sad og ventede på storebroren efter hans taekwondo-træning, og da træneren spurgte, om ikke hun kunne tænke sig at prøve, var hun solgt.

- Jeg gik egentlig til ridning, men jeg blev bidt af taekwondo - det her med, at man kommer til at svede mere, bevæge sig på en anden måde og lære at forsvare sig selv, fortæller hun.

Hvis man spørger Natalie R. Lauridsen, om taekwondo er en mandesport, afvises det blankt. Jovist er der mange mandlige udøvere, men i den lokale klub oplever hun flere og flere piger komme til.

- Det er faktisk pigerne, der ligger i eliten i vores klub, og mange piger er rigtig dygtige.

Fuld skrald

Det er først for nyligt, at Natalie R. Lauridsen er rykket op som senior, og det er ikke det første mesterskab, hun hiver hjem - blot det første som senior. Faktisk er hun hele to gange blevet danmarksmester i taekwondo som junior. Planen som senior er også klar: Hun skal finde ud af, hvor god hun er på verdensplan.

- Til marts skal jeg til Belgien, og det første halve år som senior kommer til at gå med at teste mig selv.

Faktisk har hun også været to point fra at vinde medalje ved EM, men hun blev desværre slået ud af en russer i kvartfinalen. Her var hun den dansker, der var tættest på at tage medaljer med hjem til Danmark.

Til sommer bliver den lokale taekwondo-udøver færdig med HF på Ikast-Brande Gymnasium, og selvom et sabbatår for de fleste indebærer både udenlandsrejser og selvransagelse, skal det for Natalie R. Lauridsens vedkommende handle om taekwondo. Hver dag skal startes ud med at træne, og planen er, at taekwondo skal "have fuld skrald", som hun selv beskriver det. Faktum er dog, at det er svært at leve af taekwondo - hvert fald i Danmark.

- Jeg har planer om at supplere med vikarjobs. Jeg tror, jeg vil søge lærer-vikarjobs for at prøve af, om jeg skulle forfølge den drøm. Ellers bliver det lille-pige-drømmen, nemlig at blive frisør, slår hun fast.

Har viljestyrken

Skal det ende med at blive en sport, hun kan leve af, kræver det bogstavlig talt blod, sved og tårer. Hendes idol, Bianca Walkden fra England, som ligger nummer et på verdensranglisten i taekwondo, er også inspirationen til fortsat at træne sporten, der jævnligt giver blå mærker.

- Det hele handler om viljestyrke. Man bliver ikke født som et talent, det kæmper man sig til. Mange af dem, der startede med mig for ni år siden, er stoppet. Men jeg fortsætter, for jeg har viljestyrken til det. Det handler om at holde fast.

- Man bliver ikke født talentfuld

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce