Arkæologisk byvandring i Nørre Snede

Under byvandringen ser man blandt andet på nogle af de gamle gravhøje i Nørre Snede. Foto: Museum Midtjylland

Arkæologisk byvandring i Nørre Snede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Museum Midtjylland byder på en "tidsrejse til fods" i Nørre Snede.

Nr. Snede: Søndag 28. april arrangerer Museum Midtjylland en form for tidsrejse i Nørre Snede fra klokken 14.00 til 15.30.

I forbindelse med Fortidsmindedag 2019 inviterer Museum Midtjylland til en byvandring gennem Nørre Snede. En stor del af Nørre Snede by er nemlig udpeget som kulturarvsareal af national betydning, hvilket vil sige, at der er tale om et område, hvor der er meget stor sandsynlighed for at støde på skjulte fortidsminder.

- Byen er brændpunkt for mange fund igennem forskellige perioder af forhistorien, og særlig kendt er byen for sin massive jernalderbebyggelse, oplyser Museum Midtjylland.

Når man ser på kortet over kendte fortidsminder, er der da heller ikke mange områder i byen, hvor man ikke er stødt på fund af en eller anden art. Det hænger sammen med byens beliggenhed på den jyske højderyg, som har udgjort en vigtig færdselsåre gennem det meste af oldtiden. Dette afspejles af de mange, store gravhøje der findes på ruten langs Hærvejen, som havde sit forløb ind gennem Nørre Snede by, og ellers stort set følger det, man i dag kender som Hovedvej A13.

På byvandringen ser man på nogle af de fortidsminder, som i dag endnu er synlige i byen, for eksempel de mange store gravhøje, såvel som de fundlokaliteter, der nu ligger skjult under parcelhuskvarterer.

Man mødes klokken 14 den 28. april på torvet ved pladsen foran Nørre Snede Kirke. Arrangementet er gratis.

Fortidsmindedagen
Fortidsmindedag er et årligt tilbagevendende landsdækkende arrangement.Her sætter Slots- og Kulturstyrelsen i samarbejde med landets arkæologiske museer fokus på de mange fredede fortidsminder over hele landet.

Man kan læse mere på Slots- og Kulturstyrelsens hjemmeside.

Arkæologisk byvandring i Nørre Snede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce