Berømt Nørre Snede-dame lader vente på sig

Nørre Snede fik en forsmag på skulpturen, da ukendte spøgefugle omkring nytår satte en to meter høj træ-kopi af figuren op i rundkørslen på Brandevej. Den rigtige skulptur bliver dog (med sokkel) omkring 4,5 meter høj. Arkivfoto

Berømt Nørre Snede-dame lader vente på sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Indvielse af skulpturprojekt i Nørre Snede må udskydes nogle uger. Fremstillingen er blevet forsinket.

Nørre Snede: Indvielsen af den efterhånden temmelig berømte Nørre Snede skulptur "Damen, der varmede sin ende over ilden", bliver udskudt nogle uger i forhold til den oprindelige plan. Det oplyser lokalrådsformand Hans Jørgen Jensen.

Lokalrådet havde i første omgang satset på at holde "rejsegilde" for dame-skulpturen fredag 24. maj, men den dato holder ikke længere. Indvielsen kan tidligst finde sted i løbet af juni måned.

Problemet er, at det trækker ud med fremstillingen af figuren, da der har været nogle leverance-forsinkelser.

- Vi ved endnu ikke, hvornår vi kan komme til at skære og svejse på skulpturen. Vi skal først have noget jern til landet, og det går der to-tre uger med. Derfor har vi ikke den endelige dato på indvielsen, men det bliver et stykke inde i juni, fortæller Hans Jørgen Jensen.

Første led i processen er, at selve figurens omrids bliver skåret ud af et firma. Derefter transporteres "silhuetten" til Nørre Snede, hvor et hold af lokale smede går i gang med bearbejde figuren med håndkraft, så den kommer til at ligne den originale skulptur, der kun er omkring en halv meter høj.

Den skulptur, der skal placeres i rundkørslen på Brandevej i Nørre Snedes vestlige ende, bliver betydeligt større. Med sokkel vil den færdige skulptur ende med at være omkring 4,5 meter høj.

Kendt figur fra Nørre Snede
Skulpturen "Damen, der varmede sin ende over ilden" blev oprindeligt skabt i 60'erne af multikunstneren Poul Schat Jacobsen fra Nørre Snede.Han blev i 60'erne kendt for at sælge jernskulpturer og kunst ud for sit hjem i Nørre Snede ved hovedvej A13. Poul Schat Jacobsen, der døde i 2003 i en alder af 89 år, fremstillede mange andre skulpturer og kunstværker.

Dame-figuren genskabes i en 4,5 meter høj udgave, der placeres i rundkørslen på Brandevej i Nørre Snede.

En stor del af midlerne til skulpturprojektet skaffer lokalrådet selv fra fonde og lokale virksomheder.

I øvrigt har lokalrådet fået fremstillet hundredevis af bittesmå dame-figurer, der kan bruges i nøgleringe. Disse figurer blev delt gratis ud tidligere på året.
Her ses den originale dame-figur, der blev fremstillet for omkring 50 år siden af Poul Schat Jacobsen. Foto: Morten Pape
Her ses den originale dame-figur, der blev fremstillet for omkring 50 år siden af Poul Schat Jacobsen. Foto: Morten Pape

Bannerkunst eller valgplakater?

Der er flere kunstprojekter undervejs i Nørre Snede, og før "dame-indvielsen" vil Nørre Snede midt i maj blive udsmykket med banner-kunst, udført af lokale kunstnere. Lokalrådet har sat en dato på indvielsen af bannerkunsten, der lyder på den 15. maj klokken 16.30 på Torvet i Nørre Snede. Ved samme lejlighed skal den nye turisthytte også indvies.

Denne dato regner Hans Jørgen Jensen med, at man kan holde fast i. Indtil videre i hvert fald.

For i skrivende stund er der opstået en lille krølle på sagen, når det gælder bannerkunsten:

- Kommunen har givet os tilladelse til at hænge bannerkunst op i lysmasterne på Strøget og Horsensvej fra midt i maj... men nu bliver masterne måske fyldt med valgplakater. Så spørgsmålet er, hvad skal der være i lysmasterne - valgplakater eller bannerkunst? Vi har som nævnt fået en godkendelse fra kommunen, men vi ved ikke, om valgplakaterne kommer før os. Det har vi nu spurgt kommunen om, men vi har ikke fået svar endnu, siger Hans Jørgen Jensen.

Berømt Nørre Snede-dame lader vente på sig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce