Bestsellers tårnhøje byggeplaner optager britiske aviser

The Times' tirsdagsudgave skriver om Bestseller Tower og vinkler artikler på det faktum, at Vesteuropas højeste bygning skal opføres ved en by med blot 7000 indbyggere. Foto: Torben Juhler

Bestsellers tårnhøje byggeplaner optager britiske aviser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

The Times og The Guardian er blandt de udenlandske medier, der har fået øje på Bestsellers skyhøje byggeplaner i Brande.

Brande: Historien om Bestsellers planer om at opføre en skyskraber på den jyske hede ved Brande når vidt omkring.

Tirsdag afsatte den hæderkronede britiske avis The Times knap en halv side til en artikel om tårnet med overskriften: "By med 7000 indbyggere bliver hjem for Vesteuropas højeste tårn".

"Et dansk mode-konglomerat har fået tilladelse til at bygge Vesteuropas højeste skyskraber i en landlig by med 7000 indbyggere. Bestseller Tower vil med sine 317 meter stå i det danske landskab, cirka syv meter højere end The Shard i det centrale London.

Det bliver synligt op til 40 miles væk, hvilket har fået et satirisk netmedie (Rokokoposten, red.) til at sammenligne det med Saurons tårn fra Ringenes Herre," skriver avisen blandt andet.

Bliver Europas femte højeste

The Shard er Vesteuropas højeste bygning i dag med sine knap 310 meter og 95 etager. Til sammenligning får Bestseller Tower, der ifølge lokalplanen bliver 320 meter højt, højere til loftet i hver etage, idet der planlægges cirka 65 etager.

The Times hæfter sig ved, at Bestseller er ejet af en af Danmarks rigeste mænd, Anders Holch Povlsen, der formodes at være den største privat jordbesidder i Skotland.

Avisen skriver, at bygherren endnu ikke har sat dato på, hvornår byggeriet finder sted.

"Tårnet bliver mere end dobbelt så højt som det 120 meter høje Herlev Sygehus, der er danmarks højeste bygning, men det bliver meget lavere end Europas fire højeste bygninger, der alle ligger i Rusland," skriver The Times.

Lakhta Center i Sankt Petersborg, Federation Tower, OKO South Tower og Mercury City Tower - alle i Moskva - er de eneste bygninger i Europa, der vil være højere end Brandes højeste bygning.

Bygget på landet i Japan

Et par andre engelske aviser "i" og "The Guardian" har også beskæftiget sig med Brande-planerne, og The Guardian hæfter sig ved, at tårnet vil kunne ses helt fra Legoland og fra Harald Blåtands kongesæde i Jelling.

Avisen skriver også, at Bestseller Tower ikke bliver verdens første landligt beliggende højhus.

I 1991 blev der opført et 41 etager højt beboelsestårn "Sky Tower 41" på marker i det nordlige Japan.

Bestsellers tårnhøje byggeplaner optager britiske aviser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce