Blåhøj fejrede dobbelt jubilæum

Colly Winther Jensen( (t.h.) hjalp Simone og Julia med et binde den store sløjfe. De var assisteret af beboerforeningens formand, Lotte Hansen. Symbolsk blev Blåhøj Stationsby og Gl. Blåhøj bundet sammen. Foto: Mikael Lund

Blåhøj fejrede dobbelt jubilæum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Før de to Blåhøj'ers byskilte symbolsk blev knyttet sammen, var flere gratulanter på podiet i Blåhøj Hallen for at lykønske de flere hundrede fremmødte Blåhøj-borgere med det dobbelte byjubilæum.

Blåhøj: I forbindelse med weekendens jubilæums-festligheder i anledning af det dobbelte byjubilæum i Blåhøj blev de to byer - Blåhøj Stationsby og Gl. Blåhøj - knyttet symbolsk sammen med en rød sløjfe. Colly Winther Jensen repræsenterede stationsbyen og den ældre generation, mens Simone og Julia repræsenterede Gl. Blåhøj og fremtiden, da de assisteret af beboerforeningens formand, Lotte Hansen (t.v.), knyttede det røde bånd imellem de to byers byskilte.

 Første taler var skoleleder Susanne Rasmussen, der kredsede om nogle af de ting, der kendetegner området: Stolthed over og kendskab til det område, man bor i, fællesskab, tryghed og nærvær.

Blåhøj Skoles elever afslørede derefter deres jubilæumsgave: En frise bestående af syv malerier af tog fra forskellige epoker tilsat årstal med særlig betydning for jernbanens og dermed Blåhøjs udvikling. Da alle syv billeder var blevet vendt og præsenteret, tog "toget" en tur rundt i hallen, inden billederne blev overrakt til jubilæumsudvalget. Sang var der også fra eleverne, først og fremmest Susanne Rasmussens forgænger som skoleleder på Blåhøj Skole, Botha Underlins Blåhøj-sang, som så dagens lys for 25 år siden, da Blåhøj i 1992 fejrede stationsbyens 75 års jubilæum.

Udkants-Danmark? Ikke os

Sognepræst Karin Rahbek-Engmarksgaard bandt de forskellige indslag sammen som konferencier og holdt også selv en tale. Hun startede med et rids af byernes historie og den udvikling - og på visse områder, ikke mindst m.h.t. butikslivet afvikling - byerne har gennemgået.

- Blåhøjs kamp er alle små samfunds kamp, påpegede hun og knyttede en kommentar til det relativt nye begreb Udkants-Danmark:

- Det gælder ikke os! Vi lever lige der, hvor stålsathed og viljestyrke er nødvendigt, sagde hun og nævnte opførelsen af kirken, Blåhøj Hallen fra 1987 og Multihuset fra 2005 samt det rige foreningsliv i byerne som eksempler på, hvor langt man kan komme ad frivillighedens vej.

Festdagene blev fejret med kage, gallafest, dilletant og et kig ind i fortiden i de forskellige stande i Blåhøj Hallen.

Blåhøj fejrede dobbelt jubilæum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce