"Brandvarm afsløring": Frodig og fræk dame-skulptur bliver sat op 8. juni

En gravemaskine fra entreprenørfirmaet EMR A/S gik torsdag morgen i gang med udgravningen af soklen til dameskulpturen. Privatfoto

"Brandvarm afsløring": Frodig og fræk dame-skulptur bliver sat op 8. juni

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokalrådet i Nørre Snede har nu valgt datoen 8. juni til afsløring af skulpturen "Damen, der varmede sin ende over ilden".

Nørre Snede: Lokalrådet i Nørre Snede har nu fået sat en dato på afsløringen af skulpturen "Damen, der varmede sin ende over ilden". Begivenheden finder sted lørdag 8. juni klokken 10 i rundkørslen på Brandevej i Nørre Snedes vestlige ende.

Lokalrådsformand Hans Jørgen Jensen oplyser, at ceremonien vil foregå på den måde, at "damen" ankommer på en ladvogn, og herefter vil den store jernskulptur blive monteret på den dertil indrettede sokkel i rundkørslen. Når det er sket, vil der blive holdt taler. Her forlyder det i øvrigt, at en meget kendt folketingspolitiker med lokale rødder vil dukke op og sige et par ord.

- Vi er sikre på, at damen kan være færdig til den tid. Skærearbejdet kan begynde i næste uge, siger Hans Jørgen Jensen.

Selve arbejdet med soklen er begyndt. Tidligt om morgenen torsdag 9. maj gik medarbejdere fra det lokale entreprenørfirma EMR A/S i gang med gravemaskiner og beton. Det er EMR A/S, der står for udformningen og konstruktionen af soklen.

Denne
Denne "prøve-opsætning" af dame-skulpturen fandt sted som en spøg ved nytårstide. Men nu er den rigtige dame på vej, og hun bliver med sokkel omkring 4,5 meter høj. Arkivfoto

Bannerkunst og turisthytte

Lørdag 8. juni byder ikke alene på skulptur-afsløring i Nørre Snede. Samme dag vil man også holde fernisering for bannerkunsten - et projekt, hvor lokale kunstnere udsmykker lysmaster på Horsensvej og Strøget med farvestrålende bannerkunst. Disse kunstværker skulle ifølge den oprindelige plan egentlig have været indviet allerede 15. maj, men problemet er, at valgkampen frem til folketingsvalget vil medføre, at der skal hænges valgplakater op i lysmasterne - og valgplakaterne har førsteret.

- Vi har fået at vide, at partierne har en permanent rettighed til at hænge valgplakater op i lysmasterne under en valgkamp, og vi vil helst ikke blande tingene sammen, så vi udskyder blot ferniseringen til 8. juni, hvor valget jo også er overstået, siger Hans Jørgen Jensen. Folketingsvalget finder som bekendt sted 5. juni.

- Faktisk klarer vi det hele i byen lørdag 8. juni, for ikke alene afslører vi damen og bannerkunsten - vi holder også housewarming i turisthytten på Torvet denne dag, oplyser han.

8. juni er i øvrigt også datoen for Urkok-festivalen, hvor der er fokus på kunst og kultur overalt i kommunen.

Arbejdet med turisthytten på Torvet skrider rask fremad. Torsdag 9. maj holdes der rejsegilde, og snart vil hele hytten være færdig. Hytten skal blandt andet rumme turistinformation om de lokale seværdigheder.

Det var den nu afdøde kunstner Poul Schat Jacobsen, der i sin tid fremstillede den originale skulptur
Det var den nu afdøde kunstner Poul Schat Jacobsen, der i sin tid fremstillede den originale skulptur "Damen, der varmede sin ende over ilden". Figuren blev landskendt. Her optræder Poul Schat Jacobsen med sin dame i en artikel i Billed-Bladet fra 70'erne. Arkivfoto

"Brandvarm afsløring": Frodig og fræk dame-skulptur bliver sat op 8. juni

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce