Byråds-politikere lovpriser Bestseller-projektet

Med en højde på 320 meter bliver Bestseller Tower det højeste i landet. Tårnet og den nye bydel vil trække mange mennesker til Brande, mener byrådet. Illustration: Bestseller

Byråds-politikere lovpriser Bestseller-projektet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ord som "imponerende" og "fandenivoldsk" kom i brug, da byrådet mandag aften drøftede det ambitiøse Bestseller-projekt.

Brande: Alle politiske signaler har hele vejen igennem stået på gennemkørsel af Bestseller-projektet, og det rokkede mandagens byrådsmøde ikke ved.

Her godkendte et enigt byråd den lokalplan og det kommuneplantillæg, der skal gøre det muligt for modekoncernen Bestseller at opføre Nordeuropas højeste tårn med en højde på op til 320 meter samt en helt ny bydel med butikker, lejligheder, kontor- og konferencefaciliteter m.v. i sammenhæng med Bestsellers nuværende hovedkvarter, blot på den modsatte side af motorvejen.

Antallet af indsigelser har - ikke mindst projektets omfang og størrelse taget i betragtning - været relativt få, og flere byrådsmedlemmer hæftede sig ved, at det kun var en mindre del, der er kommet fra lokalområdet, mens bekymringerne åbenbart har været større hos nogen, der bor længere væk.

Formanden for teknik- og miljøudvalget, Henrik Engedahl (V), indkapslede hele projektet i et ord: Imponerende.

At hele processen fra ansøgning til endelig godkendelse er blevet klaret i løbet af 17 måneder, mente han med en slet skjult underdrivelse også var "ret hurtigt".

- Sjældent har jeg da oplevet så positive lokale borgere og så stor lokal opbakning til et projekt, konstaterede han.

"Bosætningsminister" Annette Mosegaard (K), der er formand for Erhverv, vækst- og bosætningsudvalget, har også kun hørt kritiske røster udenfor kommunen, men hun var heller ikke i tvivl:

- Vi har jublet fra dag ét. Hold fast hvor bliver det godt, sagde hun.

Sjældent har jeg da oplevet så positive lokale borgere og så stor lokal opbakning til et projekt.
Henrik Engedahl (V), formand for teknik- og miljøudvalget i Ikast-Brande Kommune

Saltvandsindsprøjtning

Fælleslistens Henrik Kraglund betegnede Bestsellers byggeplaner som "en saltvandsindsprøjtning for en kommune af vores størrelse" og talte om "afledte effekter af et omfang, som vi vil være ude af stand til at vurdere".

- Der er ikke nogen i Brande og nærmeste omegn, som siger noget særligt negativt om det her, konstaterede han.

- Det fortæller lidt om, at folk godt kan se muligheder her i Midtjylland, supplerede 1. viceborgmester Simon Vanggaard Nielsen (DF), og formand for Kultur- og fritidsudvalget, Helle Mathiasen (V) kan allerede spore en stigende interesse for at etablere sig i Brande.

- Byggeperioden vil komme til at udfordre os, påpegede hun og tændte et advarselslys i forhold til trafikbelastningen på Brandevej mellem Brande og Ejstrupholm, især i forhold til de bløde trafikanter.

- Der vil komme en masse tung trafik, forudsagde hun.

Socialdemokratiets 2. viceborgmester, Frank Heidemann Sørensen, har især hæftet sig ved, at byggeriet bliver så flot, hvilket han ser som en af hovedårsagerne til, at protesterne er udeblevet.

- Det her giver jo et fantastisk brand, konstaterede han, og heller ikke han har mødt en eneste person i Brande, der var imod projektet.

- Så hvorfor skulle vi stikke en kæp i hjulet, spurgte han retorisk.

Typisk fandenivoldskhed

Kirsten York Helms kaldte byggeprojektet for et eksempel på "typisk Ikast-Brande-fandenivoldskhed".

- Der er en kæmpe begejstring for det her projekt, et projekt der kan samle hele Ikast-Brande Kommune, pointerede hun og opfordrede til, at sammentænker Bestseller-projektet med Brande midtby.

Fælleslistens Lotte Stoltenborg var på fornavn med Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen:

- Anders har udtalt, at projektet er en gave til hele Midtjylland, sagde hun og konstaterede med tilfredshed, at "der bliver både taget hensyn til naturen og kulturen".

- Det her projekt står vi samlet skulder ved skulder. Det er et fantastisk projekt for hele kommunen, sagde Kasper Pauli Pedersen (S), en af flere byrådsmedlemmer, der er blevet kontaktet af regionale og landsdækkende medier for at høre, om der da slet ikke er nogen, der er utilfredse med Bestsellers planer.

Carl Jensen (V) sendte en verbal buket roser i retning af modekoncernen:

- De kunne ligeså godt have valgt at gøre det i Århus, anførte han, men det blev byrådets yngstemand, Venstres Thomas Østergaard, der fik det sidste ord i sagen. Det benyttede han til at sende en godmodig presbal i Bestsellers retning, da han påpegede, at tv-antennen på Eiffeltårnet i Paris rager 324 meter over havets overflade.

Mon ikke også Bestseller finder en løsning på det?

Byråds-politikere lovpriser Bestseller-projektet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce