Demokrati rager også skoleeleverne

Tre Nørre Snede-elever, fra venstre Sarah Laursen, Mathias Jensen og Kristell Manegway, er dybt optaget af den demokratiske debat - både når det gælder politik og forhold på skolen og i lokalsamfundet. Foto: Michael Svenningsen

Demokrati rager også skoleeleverne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nørre Snede Skole var vært for en elevdemokratidag. Og flere elever er faktisk dybt engagerede i samfundsforhold.

Nr. Snede: Demokrati er også vigtigt for de helt unge. Det står klart efter en elevdemokrati-dag, der blev holdt onsdag 20. marts på Nørre Snede Skole. Her mødtes elever fra 7.-9. årgang fra alle kommunens folkeskoler til en dag med debat om blandt andet trivsel på skolerne og mange andre temaer.

Også skolernes ressourcer, inklusion og besparelser er emner, som flere elever er optaget af. Det fremgik af en samtale, som avisen havde med nogle af eleverne, blandt andet formanden for fælleselevrådet Mathias Jensen fra Nr. Snede Skoles 9. klasse og to piger, Kristell Manegway og Sarah Laursen fra 8. A, der har gang i et nyt demokrati-projekt.

Der har været en hel del politisk fokus på Nørre Snede Skole, der er presset på økonomien. Det har eleverne også bidt mærke i.

- Der mangler ressourcer til Nr. Snede Skole, fordi der er behov for specialhjælp til mange elever. Det hjælper heller ikke på det, at der skæres ned på undervisningsmaterialer, og at der skal fyres lærere, siger elevrådsformand Mathias Jensen.

- Jeg tror, at man udnytter ressourcerne forkert. Inklusionsbørn bliver "lagt til side", og man burde give lærerne flere forberedelsestimer - det vil give en bedre og mere fokuseret undervisning, siger Sarah Laursen.

- Det er en dårlig ide at fyre lærere. Der er faktisk brug for flere lærere, lyder det fra Kristell Manegway.

Vi vil gerne tages alvorligt
Sarah Laursen, elev i 8. A

Bedre trivsel

De tre elever er nu ellers glade nok for deres skole. Og der er en vigtig ting, som er lykkedes rigtig godt på Nørre Snede Skole, mener de:

Skolen har været god til at afskaffe mobning, påpeger de tre elever.

Det er blandt andet lykkedes takket være venskabsklasser og mange projekter, hvor der bliver arbejdet på tværs af klasser og aldersgrænser.

En begivenhed som demokratidagen kan bruges til at sætte noget mere fokus på elevrådets arbejde og på fælleselevrådet, påpeger Mathias Jensen.

Han lover, at elevrådet vil blive mere aktivt, og blandt andet vil elevrådet arrangere en idrætsdag for hele skolen 9. april.

Politisk debat

Et andet kommende projekt er en politisk debat-dag den 2. april, som Sarah Laursen og Kristell Manegway er i gang med at arrangere. Denne dag vil repræsentanter fra syv partiers ungdomsafdelinger komme på besøg på Nørre Snede Skole for at deltage i politiske diskussioner med eleverne - og måske også borgere fra byen.

Apropos politik er både Mathias og Kristell med i Liberal Alliancens ungdomsafdeling, mens Sarah - der også er meget interesseret i politik og samfundsforhold - ikke har bundet sig fast til et bestemt parti.

De tre elever er også engagerede i lokalsamfundet og frivilligt arbejde. Mathias Jensen kunne således godt tænke sig at sætte gang i aktiviteter, hvor unge møder de ældre på Bavnehøj-centret i Nørre Snede.

Kristell er frivillig FDF-leder i hjembyen Klovborg, og Sarah har været involveret i flygtninge-hjælpearbejde i sin hjemby Hampen.

- For et par år siden var der en midlertidig flygtningelejr på campingpladsen i Hampen, og jeg meldte mig til frivilligt arbejde og var med i kontaktfamilie-arbejde. Det har nok lidt at gøre med, at min far er fra Afrika, fortæller Sarah.

Kort fortalt - tre unge, der er klar til en indsats. Og som Sarah Laursen understreger:

- Vi vil gerne tages alvorligt!

Demokrati rager også skoleeleverne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce