Efterskolernes Aften - også i Ejstrupholm

Muntre elever er klar til at byde gæsterne velkommen til Efterskolernes Aften på Midtjysk Efterskole onsdag 9. januar. Arkivfoto

Efterskolernes Aften - også i Ejstrupholm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Midtjysk Efterskole i Ejstrupholm slår dørene op til Efterskolernes Aften 9. januar.

Ejstrupholm: På Efterskolernes Aften onsdag 9. januar fra klokken 18 til 21 holder Midtjysk Efterskole i Ejstrupholm åbent hus.

'Mere Midtjysk' er temaet i kampagnen for Efterskolernes Aften - en aften, hvor der bliver mulighed for at se alle skolens linjer i fuld udfoldelse. Eleverne på linjerne har gjort sig umage for at give det bedste indtryk af, hvad der sker på linjen, og de svarer gerne på spørgsmål.

Flere gange i løbet af aftenen er der oplæg, hvor forstander Bo Thorup fortæller om skolen assisteret af et par tidligere elever.

I spisesalen er der dækket op med kaffe og kage, og lærere og administrativt personale står klar til at hjælpe. Der er mulighed for at få en længere samtale med en lærer og stille spørgsmål om alle de praktiske ting. Interesserede nye elever kan sikrer sig en plads ved at udfylde en indmeldelsesblanket.

Prøv alle linjer

Noget af det særlige ved Midtjysk Efterskole er, at alle skal prøve alle seks linjer. Først, når man har prøvet vandsport, musik, idræt, kunst, friluftsliv og teater i et par uger, skal man vælge linje for resten af skoleåret.

- Vores erfaring er, at rigtig mange vælger noget helt andet, end det de egentlig troede, de ville vælge. Vi synes jo, at det er en kvalitet, at vores elever ikke bliver så fastlåste, at de kun tror, at livet for dem er idræt, musik, vandsport, teater, friluftsliv eller kunst. Hos os skal man have lov til at finde nye sider af sig selv, fortæller forstander Bo Thorup.

En undersøgelse viser, at mange skoleelever i 7.-8. klasse keder sig gennem deres skolegang. Det sker ikke på Midtjysk Efterskole.

- Vi oplever gang på gang elever i 9. klasse, som tager tigerspring i deres sociale kompetencer på efterskolen. Derved udvikler de også deres appetit på det faglige, og det at de går sammen med nogle lidt ældre elever fra 10. klasse, giver dem lyst og interesse for at blive bedre fagligt, siger viceforstander Helle Nørregaard.

- Eksempelvis siger 90 procent af 9. klasse-eleverne, at de får mere ud af vores koncentrerede undervisning i fysik, end de fik i folkeskolen, fortæller hun.

Efterskolernes Aften - også i Ejstrupholm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce