Ejstrupholm skal bindes endnu bedre sammen

Sløjfen-projektet har givet anledning til livlig mødeaktivitet i Ejstrupholm. Her er det et stort borgermøde for to år siden. Arkivfoto

Ejstrupholm skal bindes endnu bedre sammen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der skal laves en ny lokalplan for Ejstrupholm - blandt andet for at tage højde for Sløjfen-projektet.

Ejstrupholm: Planerne om at knytte byen sammen via bevægelsesprojektet Sløjfen får nu Ikast-Brande Kommune til at sætte gang i en helt ny lokalplan for Ejstrupholm. En del af projektet er allerede gennemført i form af anlæggelse af en mountainbikebane samt en udvidelse af legepladsen, men for at få helheden med, lægges der nu op til at tillade boliger i en del af hovedgadens stueetager, der i dag er forbeholdt butiksdrift.

For at nå dertil, lægger Ikast-Brande Kommunes tekniske område op til et kort, men intenst procesforløb med borgerne i Ejstrupholm.

Processamarbejdet har tre fokuspunkter: Hovedgaden, Torvet og Fælleden.

Tre workshopspor skal tilsammen danne rammen om en helhedsorienteret indsats med henblik på at udvikle bymidten og skabe grundlag for en opdateret lokalplan. Tre arbejdsgrupper skal sætte gang i det lokale engagement og få flere med omkring bordet end dem, der er knyttet til skole, efterskole og idrætslivet i Ejstrupholm. Kommunens mål er, at det ikke kun lokalrådet og de sædvanlige ildsjæle, der skal løfte udviklingen, men at det skal ske via en fælles bred indsats, hvor så mange aktører som muligt spiller med.På vegne af sit parti Venstre bakkede en begejstret Helle Mathiasen op om planerne:

- Forhåbentlig vil en ændring af lokalplanen for området betyde, at vi kan få en flottere og mere levende midtby med lys i alle huse og nogle ejere, som har lyst til at investere i disse bygninger, sagde hun og fortsatte:- Vi ejstrupholmere er rigtig gode til at få ting til at ske - men vi har også brug for hjælp til proces og finansiering.

Fakta
Der er forhåndsreserveret 3 millioner kommunale kroner til Sløjfe-projektet, men det er byrådet, der suverænt bestemmer, hvornår beløbet skal frigives.Herudover har projektet fået bevilget LAG-midler, helt præcist 91.900 kr. fra landdistriktspuljen "Liv og Land".

Det samlede budget ifølge et skitseprojekt udarbejdet af DGI løber op i knap 34,5 millioner kroner fordelt på 10 millioner til park- og lystanlægget samt 24,5 millioner til ud- og ombygning af hallen.

Til inspiration

Socialdemokraten Kirsten Hoffmann var næsten ligeså begejstret og havde stor ros til de mange frivillige, der er involveret i processen. Hun mindede desuden om, at man ikke glemmer Ejstrupholm-hallen:

- Det er en forudsætning for, at vi kommer i mål med hele projektet, fastslog hun.

Annette Mosegaard (K) opfordrede de øvrige byer i kommunen til at lade sig inspirere af Ejstrupholm, og Fælleslistens Lotte Stoltenborg blev med egne ord "helt glad i låget over at se, at der nogle aktive lokalområder, der arbejder intenst for at få løftet området".

- Det er det, der skaber samhørighed og vækst, konstaterede hun.

- Vi skal også som byråd have mod til at sige, at det skal se pænt ud, pointerede Helle Mathiasen og fik medhold af partifællen Henrik Engedahl, der er formand for teknik- og miljøudvalget. Det faktum, at den nuværende lokalplan kun giver nogle begrænsede muligheder, gør det lettere at styre og stille krav, pointerede han.

Der er forhåndsreserveret 3 millioner kroner til Sløjfe-projektet, men det er byrådet, der suverænt bestemmer, hvornår beløbet skal frigives.Herudover har projektet fået bevilget LAG-midler, helt præcist 91.900 kr. fra landdistriktspuljen "Liv og Land". Det samlede budget ifølge et skitseprojekt udarbejdet af DGI løber op i knap 34,5 millioner kroner fordelt på 10 millioner til park- og lystanlægget samt 24,5 millioner til ud- og ombygning af hallen.

Ejstrupholm skal bindes endnu bedre sammen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce