En af Danmarks største børnetandklinikker skal ligge i Ikast

Den kommunale tandpleje biver mere centraliseret med beslutningen om at bygge en meget stor klinik i Ikast. Arkivfoto

En af Danmarks største børnetandklinikker skal ligge i Ikast

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forslag om at samle kommunal tandpleje fra tre skoler blev vedtaget. Stor klinik skal indrettes på gammel brandstation.

Ikast/Brande: Efter sidste års beslutning om midlertidigt at flytte børnetandplejen fra Brande til Nr. Snede, mens opførelsen af en ny skole i Centerparken pågår, vendte byrådet på sit seneste møde tilbage til spørgsmålet om tandplejestrukturen i den nordlige del af kommunen.

Debatten om børnetandplejen kører efterhånden på fjerde år, og "vi er stadigvæk ikke helt i mål", konstaterede formand for børne- og undervisningsudvalget, Simon Vanggaard Nielsen (DF).

Det forslag, byrådet skulle tage stilling til, gik ud på at samle tandplejen for de tre tilbageværende skoler i Ikast i byens gamle brandstation ved den nedlagte Vestre Skole, at renovere og opgradere klinikken i Bording samt at nedgradere klinikken i Engesvang til en ren undersøgelsesklinik.

Forslaget blev enstemmigt vedtaget.

- Det er dejligt med en samlet plan for både den nordlige og den sydlige del af kommunen; det bliver til gavn for både borgere og personale, mente Thomas Østergaard (V), der også havde ros til tandplejens personale for de flotte resultater, der er opnået på trods af utidssvarende faciliteter.

Kasper Pauli Pedersen (S) erkendte, at sagen havde været længe undervejs, men at det blandt andet skyldtes, at der i flere omgange havde været ønske om at få sagen bedre belyst.

Tandklinik i Ikast
Essensen af beslutningen er:At samle tandplejen i Ikast på Vestre Skole i den gamle brandstation. Dette inkluderer en tilbygning.

At renovere og opgradere tandklinikken i Bording.

At tandklinikken i Engesvang skal være en undersøgelsesklinik.

Skudt over målet

Fælleslistens Henrik Kraglund var skuffet over, at der ikke indgik en ekstern faglig vurdering i sagsbeskrivelsen. Helt konkret savnede han en vurdering fra kommunens BUT-udvalg (børne- og ungdomstandplejen, red.), og så påpegede han, at Ikast med en klinik på 900 kvadratmeter får en af landets suverænt største tandklinikker.

- Det er skudt langt over målet, sagde han. Alligevel bakkede Fælleslisten, der ikke er repræsenteret i børne- og undervisningsudvalget, op om forslaget:

- Vi har ikke noget bedre alternativ, erkendte Henrik Kraglund.

Socialdemokratiets gruppeformand Frank Heidemann Sørensen, der selv er fra Engesvang, var naturligt nok ikke begejstret for forringelsen i hjembyen, men erkendte:

- Det er sådan, man laver løsninger i politik. Han gik ikke desto mindre i rette med Venstres Gert Bækgård, der påpegede, at man også vil opleve en forringelse i Ikast, når klinikkerne på Hyldgårdskolen og Nordre Skole lukkes.

Socialdemokraten mente derimod ikke, at man kan tale om en forringelse, når det sker indenfor bygrænsen.

Fælleslistens Lotte Stoltenborg ærgrede sig over, at man vil investere 14,4 mio. kr. i det, hun kaldte en "halv løsning" med en levetid på 5-15 år, men Simon Vanggaard Nielsen understregede, at der ikke var tale om en femårsløsning.

- Facilitetsmæssigt skal det gerne være en løsning, der kan holde i 15 år, anførte DF'eren, mens Frank Heidemann Sørensen ikke kunne se nogen grund til, at løsningen ikke skulle kunne holde i 25 år.

En af Danmarks største børnetandklinikker skal ligge i Ikast

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce