En milepæl i Foreningen Nordens historie

Bestyrelsen for Foreningen Norden består i jubilæumsåret udover formand Bodil Porsbjerg (t.v.) af Grethe Nielsen, Inga Krogh Jensen, Margit Mortensen, Liselotte Møller Pedersen og Kirsten Sørensen samt Ulla Colding, der ikke kunne være til stede ved indvielsen. Foto: Mikael Lund

En milepæl i Foreningen Nordens historie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

100 år er det blevet til for Foreningen Norden. Dog "kun" 70 år i Brande.

Brande: Det er ikke ligefrem hverdagskost at fejre 100 års fødselsdag, men i år kan Foreningen Norden gøre lige præcis det i Danmark. Lokalforeningen i Brande er dog knap så gammel... "kun" 70 år - men herfra deltager man naturligvis også i festlighederne i anledning af foreningens første århundrede.

Tirsdag blev første trin i fejringen fyret af, da formand Bodil Porsbjerg og resten af bestyrelsen med fanerne fra Island, Færøerne, Grønland, Ålandsøerne, Finland, Norge, Sverige og Danmark vajende i baggrunden afslørede en ny milepæl på hjørnet af Brandlundvej og Herningvej foran vandrerhjemmet - den gamle i træ fra 2002 kunne simpelthen ikke mere.

Milepælen, som viser retningen mod Brandes fem venskabsbyer Äänekoski, Sigdal, Örnsköldsvik, Tarp og Hveragerdi, er fremstillet og skænket af Jyfa, og i modsætning til dens forgænger mente Bodil Porsbjerg, at den nye milepæl i metal "kan holde noget nær evigt - i hvert fald resten af vores tid".

Med henvisning til den dalende interesse for det nordiske arbejde betegnede hun dels milepælen som "et vedvarende minde", dels som "et minde om det, der var engang". Hun udtrykte samtidig håb om, at 100-års jubilæet kan være med til at skaffe foreningen nye medlemmer, som bliver budt velkommen med gratis kontingent det første år og konstaterede, at foreningen allerede var dødsdømt tilbage i 1980'erne, men at den jo som bekendt eksisterer endnu. Det samme gør skiltene fra den gamle milepæl, som i sin tid blev lavet af Andreas Pedersen og Knud Skjærbæk og opstillet af MES. Siden er den både blevet malet og renoveret p.g.a. hærværk, og nu er den altså sendt definitivt på pension.

Stævne i august

På vegne af Jyfa var indehaver Preben Tvermoses datter Iben mødt op for at overvære afsløringen af milepælen, og hun fik lidt godt med hjem til firmaet som tak for gaven.

Til august er det Brandes tur til at afholde venskabsbystævne, og selvom det ikke er et tilløbsstykke på samme måde som tidligere, glæder Bodil Porsbjerg og resten af bestyrelsen sig til at vise den nye milepæl frem for gæsterne fra nord og syd.

7. september drager de af foreningens medlemmer, der har lyst, til Holstebro for at blive en del af Nordens - måske verdens - største kor, når op imod en million mennesker over hele Norden som kulminationen på jubilæumsfestlighederne synger sammen takket være livestreaming fra Århus.

En milepæl i Foreningen Nordens historie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce