Finaleplads til vvs-lærling ved DM i Skills

En koncentreret Emil Brokholm Petersen er her i fuld gang med den ene af sine tre finaleopgaver. Foto: Rahbek VVS

Finaleplads til vvs-lærling ved DM i Skills

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Emil Brokholm Petersen kom med i slutrunden under den store håndværkerdyst

Brande: I weekenden blev der endnu engang afviklet DM i Skills, en landsdækkende konkurrence for lærlinge og elever indenfor en lang række håndværksfag.

Sidste år blev finalen afholdt i Herning, og i år var den henlagt til Næstved. Blandt deltagerne var Emil Brokholm Petersen, der er i lære som VVS-energispecialist hos Rahbek VVS.

Emil havde først vundet skolemesterskabet og derefter regionsmesterskabet, som begge blev afholdt på erhvervsskolen Herningsholm, og han havde dermed kvalificeret sig til landsfinalen som den ene af kun fire finalister.

I finalen lykkedes det ham desværre ikke at komme helt til tops; sejren gik Emil Wang fra Glostrup, der om blot to måneder kan kalde sig svend - Emil Brokholm Petersen er halvandet år inde i sin uddannelse og var dermed den af de fire finalister, der har længst tilbage af sin elevtid (og den yngste). Han får dog ikke mulighed for at forbedre sig næste år: VVS-energispecialisterne må kun deltage i Skills en gang.

Træningslejr

Op til finalen havde Emil været i "træningslejr" en uges tid, hvor han havde øvet sig på skolen i Herning. Finalisterne får på forhånd at vide, hvad de skal lave, men dommerne må ændre op til 30 % på opgaven, så helt forberede sig på, hvad de skal udsættes for, kan de ikke.

Konkurrencen startede allerede torsdag med en ventilationsinstallation, som skulle klares på 3½ time. Derefter skulle finalisterne gå i gang med en vandinstallation, som skulle færdiggøres fredag i løbet af i alt 8 timer. Lige så lang tid var der sat af til den afsluttende varmeinstallation, der blev påbegyndt fredag og afsluttet lørdag, hvorefter dommerne gik i gang med bedømmelserne.

- Det skal laves så præcist som muligt indenfor tiden, forklarer Emil Brokholm Petersen, så hvis man f.eks. ikke holder sig indenfor en tolerance på to millimeter, er der ingen point, selvom man når at blive færdig med opgaven - en mere præcis, men ikke-færdiggjort installation udløser derimod point.

Hvordan det gik i de tre forskellige opgaver, og hvem der blev placeret som nr. 2, 3 og 4, får deltagerne ikke noget at vide om, heller ikke hvor mange point, de har scoret.

- Jeg er godt tilfreds med det - jeg kunne ikke gøre det bedre på den tid, der var afsat til det, fortæller Emil efterhjemkomsten fra Næstved.

Helt vildt

Da den sidste opgave var færdig, og deltagerne, som var indkvarteret sammen to og to, nærmest som i "Den store bagedyst" var blevet bedt om at træde væk fra deres frembringelser, var Emil Brokholm Petersen både godt træt og brugt.Alligevel har han ikke fortrudt, at han har brugt tid på Skills-deltagelsen.

- Det var helt vildt, siger han oplevelsen, men de mange tusinde gæster, der besøgte finalen, generede ham ikke.

- Man lægger ikke mærke til publikum, forklarer han, hvilket han tilskriver en blanding af de høreværn, han var iført, og det fokus, han havde på opgaverne.

Andre lokale deltagere i Skills-finalen var Lena Bech Christensen fra Give, der er i lære som social- og sundhedsassistent hos Ikast-Brande Kommune, og Sebastian Adam Christensen fra Klovborg, der er under uddannelse som bygningsstruktør hos HD Byg i Ejstrupholm, men heller ikke for deres vedkommende endte finalen med en absolut topplacering.

Desuden havde Bestseller to kontorelever, Amanda Skade Freudendahl Van Brummen og Caroline Pedersen, med indenfor handelsuddannelsen, som i år var med som demonstrationsfag.

Finaleplads til vvs-lærling ved DM i Skills

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce