Foreningspenge: S.I.B. tømte kassen

Formand for Brande Citys udvalg for sport og kultur, Sigurd Kristensen, flankeres her af S.I.B.?s første og sidste formand, Jan Svendsen (t.h.) og Ralf Løth (t.v.). Foto: Mikael Lund

Foreningspenge: S.I.B. tømte kassen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pengerest fra nedlagt organisation bliver givet til Brande City

Brande: I forbindelse med kommunesammenlægningen, som trådte i kraft 1. januar 2007, blev den daværende paraplyorganisation for foreningerne i den daværende Brande Kommune, S.I.B. (Samvirkende Idrætsforeninger i Brande), nedlagt. Ved samme lejlighed blev boet gjort op, men en mindre bufferpulje fik lov til at blive stående i tilfælde af, at der skulle blive brug for den.

S.I.B. blev stiftet i 1976, og de første fire år var Jan Svendsen formand for idrætssamvirket. Han blev i rækkefølge efterfulgt af Steen Rødekilde, Henning Goldbækdal, Bent Noltensmejer og slutteligt Ralf Løth, som også var formand for Brande Hallerne.

S.I.B. havde to altoverskyggende opgaver: At stå for fordelingen af de kommunale tilskud til foreningernes kørsel, aktiviteter og kurser samt fordelingen af haltimer. Desuden kårede man ved det årlige repræsentantskabsmøde henholdsvis Årets navn og Årets leder, begge dele på baggrund af indstillinger, som repræsentantskabet så skulle stemme om.

Da kommunen overtog opgaven med at udbetale tilskud direkte til foreningerne, og Folkeoplysningsudvalget overtog den politiske del, mistede S.I.B. samtidig det meste af sin eksistensberettigelse, men en rest, der stammer fra en pulje i det daværende Ringkøbing Amt, blev holdt i reserve for alle eventualiteters skyld. Der har dog aldrig været brug for pengene, så nu bliver de overdraget til den nystiftede forening, Brande Citys udvalg for sport og kultur.

- Det er den eneste måde, vi dækker hele idrætten på, og samtidig sikrer vi, at pengene bliver i gl. Brande Kommune, forklarer S.I.B.'s sidste formand, Ralf Løth, om beslutningen.

Hans forgænger på formandsposten, Jan Svendsen, er enig i, at det er en god løsning:

- Det er i den ånd, vi stiftede S.I.B. på. Nu er der en oplagt mulighed for at beholde det i den ånd, siger han.

Beløbet, som vil blive overdraget til Brande City, udgør lidt mere end 10.000 kroner.

Foreningspenge: S.I.B. tømte kassen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce