Fortællinger fra Højderyggen er klar igen

Lokalhistorikeren Jens Erik Pedersen står her med den nye udgave af "Fortællinger fra Højderyggen". Bogen er nu i to lokale butikker - SuperBrugsen i Nr. Snede og Spar i Ejstrupholm. Foto: Peter Hald

Fortællinger fra Højderyggen er klar igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt nummer af det lokalhistoriske årsskrift "Fortællinger fra Højderyggen" er udgivet.

Nr. Snede: Den fjerde udgave af det lokalhistoriske årsskrift "Fortællinger fra Højderyggen" er nu kommet på gaden. Ligesom de forrige tre numre handler det om fortællinger fra gamle Nørre Snede kommune, og denne gang optræder en meget kendt lokal virksomhed og en forening, der har haft stor betydning for naturen og landbruget på egnen.

Ligesom de foregående år har lokalhistorikeren Jens Erik Pedersen fra Boest været redaktør og stået for indsamling af stoffet, men denne gang har han den nystiftede Højderyggens lokalhistoriske forening bag sig.

Den lokalhistoriske forening blev stiftet tidligere på året, og den har til huse i lokaler på Vester Palsgaard Skovmuseum.

Fremover vil Højderyggens lokalhistoriske forening være med til at samle stof ind til nye årsskrifter, og Jens Erik Pedersen opfordrer på foreningens vegne folk til at komme med ideer og forsalg til artikler, som kunne være med i bøgerne.

- Vi håber, at vi fremover får historier fra større dele af området. I år har årsskriftet mest stof med fra Nørre Snede, men vi vil jo også gerne have artikler fra Ejstrupholm, Gludsted, Klovborg og andre egne her i området, siger Jens Erik Pedersen.

Årsskrift i butikker
"Fortællinger fra Højderyggen" kan købes i SuperBrugsen i Nørre Snede og Spar-købmanden i Ejstrupholm til en pris af 150 kroner.Medlemmer af den lokalhistoriske forening Højderyggens Lokalhistoriske Forening kan få bogen gratis, når de har betalt årskontingent.

Biler og læhegn

Årsskriftet for 2018 fokuserer på to emner - nemlig den store gamle auto-virksomhed SEJ Biler i Nørre Snede samt Nørre Snede og omegns Plantningsforening. Det var den forening, der gennem 130 år stod for beplantning af læhegn, der blandt andet skulle forhindre sandflugt.

SEJ Biler bliver omtalt, fordi virksomheden i år fylder 80 år. Den blev stiftet i 1938, hvor Johannes Jeppesen lejede sig ind i Brdr. Voldbys ejendom på hjørnet af Bredgade og Falkevej i Nørre Snede og etablerede værksted her.

Virksomheden har gennemgået to generationsskifter og en rivende udvikling, men der står stadig Jeppesen på ejerskabet, og SEJ Biler er i dag byens største automobilforhandler. Historien i årsskriftet er fortalt af Margit Worziger Petersen, der har fulgt virksomheden på tætteste hånd.

Fortællinger fra Højderyggen er klar igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce