Ikast-Brande og Herning kommuner i turisme-fusion

Hærvejen er en af de kendte turist-attraktioner, som det nye turisme-samarbejde kan satse på. Arkivfoto

Ikast-Brande og Herning kommuner i turisme-fusion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny aftale betyder at Herning og Ikast-Brande kommuner samler turisme-indsatsen i et nyt fælles destinationsselskab

Ikast/Brande: Herning og Ikast-Brande kommuner indgår nu et tæt samarbejde om turisme-indsatsen. De to kommuner har besluttet at danne et nyt fælles destinationsselskab, der får som opgave at tiltrække turister til.

De to kommuner er i forvejen knyttet sammen af et fælles erhvervsråd - og særligt erhvervs- og naturturisme - og på længere sigt Bestseller Tower & Village - er et oplagt vækstområde for det nye selskab, vurderer Anette Mosegaard, der er formand for Erhvervs-, Vækst- og Bosætningsudvalget i Ikast-Brande Kommune.

- Vi har allerede et meget stærkt erhvervsliv, og det er helt oplagt, at den nye turistorganisation vil kunne styrke tiltrækningen af erhvervsturister til vores område. De to kommuner har samtidig en række andre fælles styrker, som eksempelvis naturperler, outdoor-turisme, lystfiskeri og kulturoplevelser, som med en fælles indsats vil give os et endnu bredere udvalg på hylderne, når gæsterne skal beslutte, hvor de skal tage hen, siger Anette Mosegaard i en pressemeddelelse.

- Herning og Ikast-Brande kommuner er allerede knyttet sammen i en række sammenhænge, ligesom rigtig mange borgere i de to kommuner allerede flittigt pendler frem og tilbage, og ofte bruger natur- og kulturtilbud i begge kommuner. Vi har i forvejen en national styrkeposition på erhvervs-, event- og messeturisme. Nu vil vi så i fællesskab arbejde for at få endnu flere gæster fra andre dele af landet, og resten af verden, siger Lars Krarup, borgmester i Herning Kommune, og formand for økonomi- og erhvervsudvalget i Herning.Baggrunden for det nye samarbejde er den konsolidering af den lokale turismeindsats, som Erhvervsstyrelsen har iværksat. Den betyder, at antallet af lokale turistkontorer, de såkaldte "Destinations-selskaber" senest ved udgangen af 2020 skal være reduceret til mellem 15-25 selskaber.Samarbejdet er nu politisk besluttet i begge kommuner, og det betyder at der går en proces i gang, for at afklare præcis, hvordan det skal ske. Samtidig er der enighed om, at de to kommuner i fællesskab afsøger om yderligere kommuner er interesseret i at indgå i samarbejdet.

Ikast-Brande og Herning kommuner i turisme-fusion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce