Jægerformand: Når man er på jagt, ser man altid noget interessant

Inga Fog har her fundet noget af jagtudstyret frem. Hendes riffel er af det velkendte mærke Winchester. Foto: Peter Hald

Jægerformand: Når man er på jagt, ser man altid noget interessant

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Inga Fog, formand for Nørre Snede Jagtforening, nyder jægerlivet sammen med de mange medlemmer i foreningen.

Nr. Snede: Med store skove tæt på og i det hele taget masser af god natur på egnen kan det ikke undre, at der bor mange jægere i Nørre Snede.

En af dem er Inga Fog, der er formand for Nørre Snede Jagtforening. Hun kan glæde sig over at være formand for en forening, der vokser:

- Ja, jagtforeningen er i vækst, og i øjeblikket har vi over 150 medlemmer, lyder det med tilfredshed fra Inga Fog.

Hun har lige været med til at udgive det seneste nummer af foreningens medlemsblad, og det er en ganske omfangsrig tryksag på 36 sider.

Men Nørre Snede Jagtforening er også meget aktiv.

Et blik på oversigtskalenderen for første halvår af 2019 viser et væld af aktiviteter - jagtudflugter, skydestævner, hundetræning og lignende - og en række sociale arrangementer såsom udflugt med natureksperten Morten DD, madlavning (hvor der selvfølgelig er vildt på menuen) og diverse møder såsom et kronvildtmøde 28. marts.

Jægere er interesserede i, at naturen skal bestå og fungere.
Inga Fog, jæger og jagtforeningsformand
Inga Fogs hund er naturligvis en jagthund - en tysk ruhår ved navn Nuni. Den lille hund er ni uger gammel og stadig for ung til at komme med på jagtture. Foto: Peter Hald
Inga Fogs hund er naturligvis en jagthund - en tysk ruhår ved navn Nuni. Den lille hund er ni uger gammel og stadig for ung til at komme med på jagtture. Foto: Peter Hald

Gift med jæger

59-årige Inga Fog har ikke altid været jæger, men interessen for jagt blev vakt, da hun blev gift med ægtemanden Kaj, der lige siden drengeårene har været inkarneret jæger.

- Jeg er fra landet, men det var først i 2001, at jeg tog jagttegn. Kaj derimod er nærmest født jæger, så jeg blev draget med ind i jægerlivet. Det er rart at have samme fritidsinteresse - og jeg havde nok ikke været i stand til at lokke Kaj med til korsang, fortæller Inga Fog muntert.

Hun er en meget aktiv jæger, der ofte tager på jagtrejser til Polen sammen med Kaj, og lokalt deltager hun også i mange jagt-arrangementer. Hun har endda været på jagtture i Afrika et par gange, og hjemmet på Falkevej i Nørre Snede er prydet af en hel del hjorte-opsatser - heriblandt et par flotte afrikanske arter.

Inga Fog kan godt lide at komme ud i naturen med et formål, og dertil passer jagtinteressen glimrende.

- Når man er på jagt, ser man altid noget interessant - og man kobler virkelig af. Det nyder jeg, for til daglig sidder jeg ofte på et kontor, fortæller Inga Fog, der til daglig arbejder som visitator i Vejle Kommunes ældrepleje.

Så er er også den fordel, at jagt kan give udbytte i form af vildtkød.

- Der er måske nogen, der vil mene, at det er "synd for dyrene", men sådan er det jo ikke. Som jæger får du sundt kød fra dyr, der har levet et godt og frit liv - og vi følger faktisk princippet "fra jord til bord", understreger Inga Fog.

- Som jæger er man natur-bruger, og jægere er interesserede i, at naturen skal bestå og fungere, fastslår hun.

Det er ikke længere et usædvanligt syn med kvindelige jægere. Inga Fog anslår, at tre ud af 10 jægere er kvinder. Men der er dog en del kvinder, der falder fra, når de får børn.

Men jagtinteressen kan også gå videre til næste generation, og Inga Fogs 24-årige datter er af og til med sin mor ude på jagtture.

Ro på i ulve-debatten

I Optimistrevyen i Nørre Snede for nylig var der et muntert indslag om en flok lokale jægere, der blev lokket til ulvejagt på stadion i Nørre Snede. Indslaget var sjov og spas, men debatten om ulve kan skam være alvorlig nok - og bølgerne kan gå højt.

På det område er Inga Fog helt klart pragmatiker:

- Jeg går ikke så meget op i debatten om ulve. Jeg er ikke tilhænger af nedskydning af ulve, men jeg mener, at der kan blive behov for regulering af ulvebestanden, hvis der bliver for mange. Jeg følger selvfølgelig med i debatten, men af og til synes jeg, at den ryger af sporet, siger hun.

Hun har i øvrigt ikke selv set en ulv på disse kanter.

Med jagt følger der en del udstyr og "tilbehør". Inga Fog er glad for sin Winchester jagtriffel, og endnu gladere er hun for familiens seneste nyanskaffelse - den kun ni uger gamle hundehvalp Nuni.

Den lille Nuni er en tysk ruhåret hønsehund, også kaldet "tysk ruhår" - en klassisk jagthundrace. Med sine ni uger er Nuni dog for ung endnu til at komme med på jagt - der skal lidt træning til.

Jægerformand: Når man er på jagt, ser man altid noget interessant

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce