Kampvalg til halbestyrelse

Brande Hallerne har haft et omskifteligt år med lederskifte, og der er økonomiske udfordringer i vente. Arkivfoto

Kampvalg til halbestyrelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lederskifte blev ikke kommenteret ved generalforsamling i Brande Hallerne.

Brande: Gratis kaffe til morgensvømmerne og manglende respekt for forbuddet mod at medbringe mobiltelefoner i svømmehallen var et par af de emner, der blev vendt på torsdagens generalforsamling i Brande Hallerne. Til gengæld kommenterede bestyrelsen overhovedet ikke sidste års udskiftning på posten som centerleder.

Formand Anne Mette Kongedam havde meldt sig syg, så i hendes sted var det næstformand Carsten Christensen, der måtte aflægge formandsberetningen ved Brande Hallernes ordinære generalforsamling.

Han kunne blandt andet. berette om endnu et meget aktivt år med mange arrangementer, ikke mindst takket de meget aktive foreninger, der benytter hallerne.

- Det er vi meget stolte af, og det er noget, vi skal holde fast i, sagde han.

I løbet af 2018 er der både blevet renoveret og malet i Hal A og B, og der er blevet opsat skabe i svømmehallen, som også har fået nyt adgangssystem.

Hallernes kommende nabo i Centerparken, den skole, der efter planen skal stå færdig i sommeren 2021, har også fyldt en del i form af deltagelse i dialogmøder med kommunen, og det samme har udarbejdelsen af en strategiplan frem mod 2025. Heri indgår bl.a. udskiftning af en del af taget, som er defket, og nyt gulv i Hal A, men også en udvidelse af svømmehallen er på idestadiet.

Carsten Christensen kunne videre berette, at bestyrelsen havde valgt at underskrive en samarbejdsaftale med Ikast-Brande Kommune for 2018, men at man endnu ikke var nået til enighed om aftalens udformning for 2019. Det hænger primært sammen med, at kommunen har lagt op til at reducere tilskuddet til Brande Svømmecenter med over 330.000 kr., i kroner og øre præcis samme beløb som Ikast Svømmecenter, som imidlertid modtager en støtte, der er næsten dobbelt så høj.

- Dermed bliver vi ramt dobbelt så hårdt, konstaterede næstformanden, der kunne fortælle, at dialogen ikke er afsluttet endnu.

Ikke et ord om Sigurd

Til gengæld indeholdt beretningen ikke så meget som et ord om det skift, der sket på centerlederposten, da bestyrelsen i efteråret valgte at afskedige Sigurd Kristensen, og den efterfølgende ansættelse af Ole Madsen. Det udløste et par bemærkninger fra de 25 fremmødte, heriblandt Otto de Bruijn, som ikke kunne forstå, at der skulle gå "flere måneder", før der blev meldt officielt ud om afskedigelsen, og hvorfor personalet angiveligt havde fået mundkurv på. Carsten Christensen nøjedes med at beklage, hvorefter afgående kasserer Henning Hejbøll Sørensen tog fat på at fremlægge regnskabet.

På trods af en uforklarlig stigning i vandudgifterne på 86,6 procent til 346.178 kr. og et kurstab på godt 45.000 kr. på de investeringsbeviser, som bestyrelsen havde valgt at placere to millioner kroner af hallernes likvide midler i, udviste regnskabet et overskud på godt 36.000 kroner.

Henning Hejbøll kunne endvidere berolige forsamlingen med, at tabet på værdipapirerne allerede på nuværende tidspunkt var vendt til et tilsvarende overskud.

Budgettet for 2019 var derimod anderledes trist læsning: På bunden stod der et minus på 471.000 kr., hvilket for en stor dels vedkommende skyldes en forventet stigning i prisen for fjernvarme, men i endnu højere grad det beskårne tilskud fra kommunen, som ifølge Henning Hejbøll løber op i over en halv mio. kr. Selvom kommunen har givet sig på et område og fjernet 115.000 kroner af besparelsen, er der stadig udsigt til et sekscifret underskud på den anden side af 300.000 kroner.

Set i det lys havde kassereren da også svært ved at forholde sig til en klage over, at morgensvømmerne ikke længere får gratis kaffe.

- Hvorfor skal I have noget gratis, som alle andre betaler for, lød modspørgsmålet til Otto de Bruijn, der bragte temaet på bane.

Hvad indførelsen af det nye adgangssystem har betydet for besøgstallet i svømmehallen, kunne bestyrelsen ikke redegøre for.

Forslag nedstemt

Et forslag til vedtægtsændringer, der ville gøre det muligt at undlade at annoncere generalforsamlingen i herværende ugeavis, samlede kun bestyrelsens egne stemmer og blev dermed stemt ned. Derefter gik man over til personvalgene, hvor der både blev kampvalg om pladserne i bestyrelsen og de to suppleantposter.

Bestyrelsen foreslog selv Klaus Christensen, der er energirådgiver hos Energi Ikast og flyttet til Brande sammen med sin familie for to et halvt år siden, som afløser for Henning Hejbøll, mens både Anne Mette Kongedam og Carsten Christensen var villige til endnu en tre-årig periode. En fjerde kandidat, Gitte Olesen, meddelte sit kandidatur, men hun trak det korteste strå i afstemningen. Her fik Klaus Christensen 28 stemmer og Carsten Christensen 24, mens formanden, Anne Mette Kongedam, måtte nøjes med 22 stemmer og dermed kun blev valgt for et år.

Gitte Olesen blev også foreslået som suppleant, men igen måtte hun se sig slået, denne gang af de to hidtidige suppleanter, Erik Rene Petersen og Finn Lyng, selvom ingen af dem var til stede.

Under eventuelt fortalte Lennart Poulsgaard lidt om planerne for udvidelsen af svømmehallen med mere wellness-område, større saunaer og flere faciliteter til børnene, og også problemerne med at få folk til at overholde forbuddet mod at medbringe mobiltelefoner i svømmehallen blev berørt.

Også en elevator mellem stueplanet og kælderen for at gøre kælderen til en mere integreret del af hallerne og ønsket om mere sund mad i cafeteriet, hvor man i øjeblikket er i gang med at ansætte en ny leder, blev bragt på bane, så der var input nok til bestyrelsen at arbejde videre med.

Kampvalg til halbestyrelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce