Kommunal turismeindsats samles i Herning

Der er masser af turistdestinationer i Ikast-Brande Kommune - her er det Harrild Hede. Nu bliver det så VisitHerning, der skal varetage turistindsatsen. Arkivfoto

Kommunal turismeindsats samles i Herning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

VisitHerning skal være tværkommunalt destinationsselskab både for Ikast-Brande og Herning kommuner.

Ikast/Brande/Herning: Ikast-Brande Kommunes erhvervs-, vækst- og bosætningsudvalg har som tidligere omtalt besluttet at indgå en samarbejdsaftale med VisitHerning om den fremtidige turismeindsats. Det sker i direkte forlængelse af nedlæggelsen af Ikast-Brande Turistforening.

Som en af sine sidste opgaver inden sin fratræden har turistchef Jette Nielsen fra Brande fået færdiggjort destinationsbrochuren for 2019, og i løbet af den kommende uge giver hun så stafetten videre ved tre arrangementer i henholdsvis Nr. Snede, Brande og Ikast. Her bliver der samtidig mulighed for at hilse på VisitHernings direktør, Mette Gottlieb.

Med virkning fra 1. juni er det nemlig planen, at turismeindsatsen i Ikast-Brande skal varetages af VisitHerning. Samtidig arbejdes der på at få godkendt VisitHerning som tværkommunalt destinationsselskab for de to kommuner. Dette vedtog byrådet allerede på mødet 11. marts på den lukkede del af dagsordenen.

Ved samme lejlighed blev det besluttet at afsøge mulighederne for at indgå tilsvarende samarbejder med nabokommunerne, men da de allerede har aftalt eller er ved at aftale samarbejder med andre kommuner, er det ikke en reel mulighed. Til gengæld har Erhvervsstyrelsen overfor Herning Kommune erklæret sig positivt indstillet til et turismesamarbejde mellem Herning og Ikast-Brande.

De tværkommunale destinationsselskaber er et krav fra Folketinget, der har vedtaget, at den kommunale turismefremmeindsats fremover skal varetages af 15 til 25 destinationsselskaber ved udgangen af 2020 mod de nuværende cirka 80.

Tre repræsentanter

Udvalget skulle desuden tage stilling til, hvem der skal repræsentere Ikast-Brande i turistsamarbejdet, der i forbindelse med generalforsamlingen i slutningen af marts skiftede navn til Turistforeningen for Herning, Ikast-Brande og Omegn.

Her gik Fælleslistens Henrik Kraglund ind for, at Vores Ikast og Brande City hver skal udpege en repræsentant. Udvalgsflertallet besluttede imidlertid, at de to foreninger skal udpege en repræsentant i fællesskab, mens den anden repræsentant skal udpeges af Landdistriktsrådet og de fire lokalråd i forening.

Desuden ønskes den nyudnævnte chef for Erhverv, vækst og bosætning, Lone Jager Neldeberg, udpeget som repræsentant for Ikast-Brande Kommune.

Flere fokuspunkter

Økonomisk set skal Ikast-Brande Kommune bidrage med 350.000 kroner til samarbejdet for perioden fra 1. juni og året ud.

Blandt fokuspunkterne i samarbejdsaftalen er afholdelse af informationsmøder med turismeaktører i Ikast-Brande Kommune samt hærvejsturismen.

Derudover er der reserveret 100.000 kr. til medfinansiering af en ansøgning om midler til destinationsudvikling, som er sendt til Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Formålet med ansøgningen, som har fået overskriften "Konsolidering og mobilisering af en ny midtjysk destination", er at fremme udvikling af sammenhængende kvalitetsoplevelser for områdets erhvervs- og feriegæster samt at understøtte og fremme det nye lokale samarbejde.

Projektet forventes at løbe frem til udgangen af 2021, og samlet set lyder budgettet på 2.250.000 kr. Såfremt ansøgningen ikke imødekommes, skal de 100.000 kr. anvendes efter nærmere aftale mellem Ikast-Brande Kommune og VisitHerning.

Kommunal turismeindsats samles i Herning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce