Kulturforening får bedre vilkår

Ligesom sidst i 2015 skal medlemmer af Nskubib også denne gang være med til at flytte bøger, når biblioteket rykker ind på skolen igen i Nr. Snede. Her er det Finn Ipsen og Lone Bruun fra Nskubib, der skubber en bogreol. Arkivfoto

Kulturforening får bedre vilkår

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nskubib - Nørre Snede Kultur- og Biblioteksforening - får mere plads at boltre sig på, når det nye bibliotek tages i brug.

Nr. Snede: Nørre Snede Kultur- og Biblioteksforening - i daglig tale kaldet Nskubib - går mod nye tider. Den kulturelle forening satser på at øge aktivitetsniveauet, når biblioteket i februar flytter fra det gamle rådhus på Bellisvej og op i den splinternye hovedbygning ved Nørre Snede Skole.

Nskubib har tidligere haft til huse ved skolen, da biblioteket også lå her før i tiden, men på grund af det store ombygningsprojekt på skolen har folkebiblioteket de sidste tre år været placeret i kælderen på administrationsbygningen på Bellisvej. Det har sat nogle begrænsninger på Nskubibs udfoldelsesmuligheder, da pladsen i øjeblikket er begrænset på biblioteket på Bellisvej, men når det nye og meget større bibliotek indvies på Nørre Snede Skole, får Nskubib bedre vilkår.

- Det betyder, at vi får nogle bedre muligheder for at gennemføre arrangementer, så vi glæder os naturligvis til det nye bibliotek. Der er ikke plads til mere end 15 til 20 tilhørere i det nuværende bibliotekslokale på Bellisvej, så det har været lidt op af bakke. Vi har dog haft mulighed for at gennemføre arrangementer i samarbejde med sognehuset og i Vækstcentrets lokaler på Solbakkevej, siger Finn Ipsen, der er bestyrelsesmedlem i Nskubib.

Han og den øvrige bestyrelse i Nskubib glæder sig til den nye sæson, for der er ved at blive lagt et ambitiøst program.

- Der er spændende ting på vej, og vi håber også, at vi kan gennemføre noget fornyelse, hvor vi kan få flere unge med. Jeg kan ikke afsløre det hele, men jeg kan dog fortælle, at vores først arrangement på det nye bibliotek finder sted 20. februar, hvor domprovst Thomas Frank fra Viborg vil berette om sine fantastiske sejladser i kajak på de store russiske floder, fortæller Finn Ipsen.

Vi får nogle bedre muligheder for at gennemføre arrangementer.
Finn Ipsen, bestyrelsesmedlem i Nskubib

Generalforsamling

Nskubibs sidste arrangement på "det gamle" bibliotek på Bellisvej bliver foreningens generalforsamling den 5. februar klokken 19. Ud over generalforsamlingen vanker der foredrag med den lokale strikke-entusiast Kirsten Holst. Næstsidste arrangement på Bellisvej bliver en bogcafé nmed hygge og fortællinger 29. januar fra klokken 19.30.

I begyndelsen af februar begynder den store flytteproces for alvor, hvor biblioteksbøgerne skal flyttes fra Bellisvej og op på det nye bibliotek. Finn Ipsen oplyser, at flytteriet vil finde sted i løbet af uge 5 og 6, og i uge 8 skulle alt gerne være på plads i det nye bibliotek, og så kan brugerne - herunder Nskubib-folkene - begynde at myldre ind.

Ligesom i februar 2015, da bøgerne blev flyttet ned på Bellisvej, vil medlemmer af Nskubib og andre frivillige give en hånd med, når bøgerne skal flyttes. Det er et stort arbejde, og Finn Ipsen håber, at der vil være hænder nok:

- Vi har jo nogen rutine i at flytte bøger, men vi er blevet ældre, og bøger er tunge, så jeg håber, at vi enten får nogle mindre flyttekasser - eller at det lykkedes os at finde nogle stærke folk i Nr. Snede, der vil give en hånd med, siger 77-årige Finn Ipsen.

Kulturforening får bedre vilkår

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce