Kunstværker ryger i depotet

?Mor og barn?, som er titlen på denne skulptur, ønskes placeret i forbindelse med den nye skole, som skal opføres i Centerparken. Arkivfoto

Kunstværker ryger i depotet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kendte kunstværker i Centerparken gemmes på grund af nyt skolebyggeri.

Brande: De mange kunstværker i Centerparken i Brande bliver nu fjernet. Størstedelen bliver i første omgang sat på depot. Det oplyser Ikast-Brande Kommunes kulturkonsulent, Carsten Jensen.

De nordiske gavlværker af Jorma Karden, Holger Bäckström og Bo Ljungberg på musikskolen og biblioteket tages ned og gemmes på depot indtil videre. Gavlmaleriforeningen Muren og Billedkunstrådet vil drøfte mulige nye placeringer i løbet af sommeren.

Erik Poulsens skulptur "Mor og barn", der hidtil har stået placeret mellem det tidligere rådhus og biblioteket, sættes ligeledes i depot indtil videre. Her ønsker Billedkunstrådet en fremtidig placering tæt på den nye skole.

De fire bænke, der omkranser skulpturen, sættes også i depot. Her ønskes en fremtidig placering tæt på lokalhistorisk arkiv og biblioteket.

"Stormfuglen" skal repareres

Peter Mølsteds skulptur "Danser i vinden" fra bibliotekets atriumgård sættes også i depot indtil videre, og det samme gælder Barry Wilmonts skulptur "Stormfuglen", når den er blevet repareret efter sin ufrivillige tur i Brande Å. Her er man modtagelig for forslag til den fremtidige placering.

Hvad der skal ske med Marco Evaristtis "Escalator Liberta" på gavlen af det tidligere rådhus, er fortsat uvist.

Billedkunstrådet har tidligere anbefalet, at værket indgår som en del af det kommende skolebyggeri, så derfor er kommunen i dialog med Kunstkonserveringen Vest, som bl.a. arbejder sammen med Den Gamle By i Århus, for at få en pris for dokumentation af værket, nedtagning af værket og eventuelt opsætning af værket på en ny placering.

Kunstværker ryger i depotet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce