Ny skole i Brande: Vinder af totalentreprisen er fundet

En illustration af NCC's vinderforslag til det nye skolebyggeri i Brande.

Ny skole i Brande: Vinder af totalentreprisen er fundet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

NCC Danmark A/S fik opgaven med at stå i spidsen for stort skolebyggeri i Brande.

Brande: Byrådet i Ikast-Brande Kommune har 8. april besluttet at tildele totalentreprisen på den nye skole i Brande til NCC Danmark A/S med underrådgiverne GPP Arkitekter A/S, SMAK architects ApS, Sloth Møller Rådgivende Ingeniører A/S og byMunch by- og landskabsdesign ApS. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Byggeriet, der er det økonomisk største i Ikast-Brande Kommunes historie, er fundet ud af et felt på fem bydende teams.

Den nye skole skal bygges i Centerparken i Brande. Den skal erstatte Præstelundsskolen, der blev ramt af skimmelsvamp.

Ud over skole skal nybyggeriet i Brande også indeholde fællesbibliotek, borgerservice, lokalhistorisk arkiv, musikskolen, ungdomsskolen, tandpleje, sundhedspleje og heldagslegestue for dagplejen.

- Det bliver hele byens hus. Det bliver et samlingspunkt, der tilfører Brande nye muligheder og forener læring, kultur, natur og bevægelse. Den særlige placering midt i parken er helt unik, og projektets intentioner om at styrke dette grønne frirum gør, at vi får et sted, hvor folk færdes på tværs af alder og aktiviteter ikke bare indenfor, men også udenfor, udtaler borgmester Ib Lauritsen (V).

Skolebyggeri til 158 millioner kroner
NCC Danmark A/S oplyser, at skolen skal kunne rumme 650 elever fordelt på indskoling, mellemtrin og udskoling med samlet areal på 10.300 kvadratmeter.Byggeriet bliver beklædt med tegl i stueplan og træ på 1. og 2. etage, og det får grønne tage og taghaver med mulighed for opsamling af regnvand. Energiforbruget bliver dækket af fjernvarme og solceller.

Skolen bliver opført i tre forskudte etager med indgange fra alle sider. Ifølge NCC bliver bygningen integreret i de grønne omgivelser, og den vil med sin åbne struktur byde byens borgere indenfor, hele dagen og hele året rundt, lyder det.

NCC forventer at indgå kontrakten, som har en samlet værdi af 158,5 mio. kr., i starten af maj.

Selve byggeriet går i gang i januar 2020, hvorefter det vil blive afleveret i sommeren 2021, så skolen kan tages i brug fra starten af skoleåret 2021/22.

Læringsmiljøer

Formanden for børne- og undervisningsudvalget, Simon Vanggaard (DF), er især begejstret for de læringsmiljøer, den nye skole tilbyder eleverne:

- Det er afgørende, at eleverne synes, det er sjovt at lære - også for underviseren. Børn og unge har forskellige forudsætninger og forskellige måder at lære på, og det stiller store krav til de rum og læringsmiljøer, vi tilbyder dem. Vinderprojektet lever i den grad op til vores krav om fleksibilitet og bevægelse i både leg og læring - og især indfrier det, at der skal være rum til at være en del af både store og små fællesskaber, siger han.

Nu starter en proces med at få de sidste detaljer forhandlet på plads. Vinderforslaget bliver offentliggjort den 23. april på et borgermøde i Brande. Herefter starter en dialog- og brugerinddragelsesproces, hvor udvalgte grupper skal være med til at kvalificere forslaget, så det passer til netop de funktioner og brugere, bygningen skal indeholde, oplyser kommunen.

Ny skole i Brande: Vinder af totalentreprisen er fundet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce