Øst mod vest - politisk duel mellem markante politikere

Carsten Kissmeyer påpeger, at blandt andet flere uddannelsesinstitutioner i det midtjyske kan være med til at rette nogle skævheder op. Arkivfoto

Øst mod vest - politisk duel mellem markante politikere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Carsten Kissmeyer (V) tørner sammen med partifællen Martin Geertsen i en debat om Øst- og Vest-Danmark.

Ikast: En usædvanlig politisk duel om Øst-Danmark kontra Vest-Danmark vil udspille sig på et offentligt debatmøde mandag 18. februar mellem to kendte Venstre-politikere - nemlig Carsten Kissmeyer, tidligere borgmester i Ikast-Brande Kommune - og Martin Geertsen, folketingsmedlem og en af de markante politikere i hovedstadsområdet.

Duellen, der har fået titlen "Øst mod vest - en politisk debat om et Danmark i (u)balance" finder som nævnt sted 18. februar, og det foregår hos DK Company på La Cours Vej 6 i Ikast fra klokken 20 til 21.

Det bliver en diskussion om balancen i Danmark. Hvilket investeringsniveau skal der være i hovedstaden og udenfor hovedstaden?

Mødet er arrangeret af Venstres kredsforening, men det er et offentligt møde, hvor alle er velkomne, oplyser kredsformand Anne-Marie Pedersen.

Carsten Kissmeyer har erfaring både med lokalpolitik, regionspolitik og landspolitik. Han er som nævnt tidligere borgmester i Ikast-Brande kommune. Desuden er han medlem af regionsrådet i Region Midt, og nu er han også i folketinget, idet han har afløst Esben Lunde Larsen. Martin Geertsen er for sit vedkommende folketingsmedlem, og han er derudover medlem af Region Hovedstaden. Martin Geertsen har tidligere været kultur- og fritidsborgmester i København og tidligere politisk leder for Venstre i hovedstaden.

Flere skævheder

Carsten Kissmeyer har været med til at stifte foreningen Danmark på Vippen, som i dag hedder Balance Danmark. Han vil drage nogle af foreningens analyser frem på debatmødet:

- For eksempel det, at det statslige kulturbudget udløses med 70 procent i hovedstaden og 30 procent i resten af Danmark. Er det fair?, lyder det fra Kissmeyer.

En anden skævhed er, at 80 procent af de videregående uddannelser er samlet i de fire største byer i landet. Det giver rekrutteringsproblemer udenfor de største byer, tilføjer han.

Apropos uddannelser oplyser Carsten Kissmeyer, at han støtter forslaget om, at en ny afdeling af Kriminalforsorgens Uddannelsescenter skal ligge i Nørre Snede. Det er logisk, når der er fængsler både i Nørre Snede, Horsens, Sdr. Omme samt udrejsecenter Kærshovedgård, påpeger han.

Tror på Hærvejsmotorvej

Kissmeyer mener, at Region Midt er en af de stærkere regioner i landet - især takket være de mange industriarbejdspladser og en stor landbrugseksport. Men der er udfordringer - blandt andet med at få vellønnede tilflyttere til området. Gennemsnitsindkomsten er ikke høj, understreger Kissmeyer.

Et af de projekter, der kan ændre balancen på en række områder, er den foreslåede Hærvejsmotorvej.

- jeg er stadig tilhænger af Hærvejsmotorvejen - helt vildt. Logisk set er det en god løsning, da den vil få en stor kapacitet og komme til at ligge, hvor der ikke er alt for mange huse, man skal rage ned. Den vil spille en særlig rolle for Viborg og Silkeborg, men selvfølgelig vil den også være en fordel for Ikast-Brande Kommune. Vi har arbejdet med Hærvejsmotorvejen siden 2007 - så monstro at der ikke er ved at være gang i den om 5-10 år?, lyder det fra Carsten Kissmeyer.

Øst mod vest - politisk duel mellem markante politikere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce