Panik i sommerhuset - dilettant i Skærlund

Kim Rasmussen (t.v.) som Mugge er klar til at træde direkte ind som medlem af Village People. Her ses han sammen med Helle Pedersen og Merete Kristensen (t.h.) som spiller henholdsvis elskerinde og forsmået hustru. Foto: Mikael Lund

Panik i sommerhuset - dilettant i Skærlund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forsamlingshuset i Skærup danner stadig rammen om dilettant-forestillinger. Lørdag 17. marts går det løs igen.

Skærlund: De tilhører en langsomt uddøende race, dilettanterne i Skærlund, men endnu engang er det lykkedes dem at sætte en forestilling op, så på lørdag 17. marts bliver Skærlund Forsamlingshus omdannet til et sommerhus - eller måske rettere et galehus.

Titlen på årets dilettantforestilling i Skærlund er nemlig "Et skær af et sommerhusmareridt", og det må vist betegnes som årets foreløbige underdrivelse - i hvert fald set med hovedpersonen Tage Olsens øjne. Han har lejet et sommerhus til en weekend med elskerinden uden at vide, at nabohuset i samme tidsrum er beboet af svigerforældrene.

Det kommer der både en masse forvekslinger og forviklinger ud af, efterhånden som han roder sig ud i sine mindre og mindre troværdige bortforklaringer, som ikke gør det store indtryk på hans bryske svigerfar, der har en fortid som oberst i forsvaret.

I løbet af forestillingen, som er i to akter og varer godt halvanden time, introduceres publikum blandt andet for "tyrekalven" og "Mullebanditten", og søreme om ikke også Keld og Hilda er blandt de involverede i løjerne.

Her har Tage Olsen (Thomas Kristoffersen) fået hænderne fulde med Mugge (Kim Rasmussen), der ubetinget er til mænd. Foto: Mikael Lund
Her har Tage Olsen (Thomas Kristoffersen) fået hænderne fulde med Mugge (Kim Rasmussen), der ubetinget er til mænd. Foto: Mikael Lund

Halvdelen debuterer

Holdet på scenen består af lige dele erfarne kræfter og debutanter. Thomas Kristoffersen, der spiller hovedrollen som den hårdtprøvede Tage Olsen, er blandt de sidstnævnte, og det samme er Jesper Kristensen, der spiller Gusse (Carl Gustav med "C", tænk hvad det kunne være blevet til, hvis det havde været med "K"!), en både tørstig og hjælpsom - men temmelig uautoriseret - opsynsmand, Lone Østergaard som den hårdtslående slagteriarbejder Søs og Jonas Marquardt som sigerfaderen oberst Hackel, undskyld Aksel.

Kim Rasmussen er både løs på tråden og i håndleddene som Mugge, der ikke har den fjerneste interesse i det modsatte køn, Ane Würtz Damgaard spiller den geskæftige svigermoder Ingeborg med en glorværdig fortid i lottekorpset, Helle Pedersen er elskerinden Bitten og Merete Kristensen dukker op som den forsmåede hustru Bente.

Instruktør af forestillingen, der jævnligt bevæger sig ned i området syd for bæltestedet, er i lighed med sidste år Peder S. Jensen, og fra hullet i scenen sufflerer Helle Knudsen aktørerne på scenen.

Panik i sommerhuset - dilettant i Skærlund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce