Skolekoncerter: De mindste elever skal høre Mozart-opera

Det Lille Operakompagni besøger Præstelundskolen og Bording Skole og præsenterer de mindste elever for Mozarts kendte opera "Tryllefløjten". Foto: Levende Musik i Skolen

Skolekoncerter: De mindste elever skal høre Mozart-opera

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Koncerter i skolen giver børn adgang til kultur. Elever fra Brande og Bording kan høre Mozarts "Tryllefløjten".

Ikast/Brande: De mindste børn på Bording Skole og Præstelundskolen i Brande får en usædvanlig musikalsk forårsoplevelse den 13. og 14. maj, nemlig en koncentreret version af Mozarts opera "Tryllefløjten". Koncerterne finder sted i skoletiden og lige, der hvor børnene er.

Som et led i en længere turné rundt i hele landet besøger Det lille Operakompagni de to skoler, og med sig har de instrumenter, kostumer og ikke mindst sangere. Ikast-Brande Kommune har siden 2015 år haft en skolekoncertordning i samarbejde med det nationale kompetencecenter Levende Musik i Skolen. Og det har betydet en række besøg af professionelle orkestre indenfor alle musikalsk genrer på kommunens skoler. I alt er det blevet til 182 koncerter.Målet med skolekoncerterne er at give børnene nye musikalske oplevelser, der vil gøre dem nysgerrige efter at udforske musik, de ikke normalt selv hører på deres smartphones. Når Levende Musik i Skolen sender orkestre på turné, er alle genrer derfor i spil - soul, jazz, balkan, indisk, swing, folk, cubansk, heavy, funk, klassisk, rap og blandinger i alle afskygninger.

Parat til at lytte

Det er en udbredt erfaring, at især mindre børn er meget åbne overfor nye påvirkninger. Når de selv begynder at finde musik på for eksempel YouTube, er der en tendens til at de holder sig til færre genrer.

Skole-kommunekontakt Aksel Grønvall fra Præstelundskolen fortæller:

- Alle børn har et forhold til musik, og de har også en klar holdning til, hvad god underholdende musik er, siger han.

Inden Det lille Operakompagni går på scenen, har musiklærerne haft mulighed for at arbejde med det undervisningsmateriale, de har fået tilsendt på forhånd. Materialet er tilpasset børnenes klassetrin og læringsmål.

For eksempel bliver de præsenteret for instrumenterne, der indgår i opførelsen. Her er også historien om komponisten Mozart og handlingen i historien. Desuden får læreren en lydfil og noder til en enkel sang, som eleverne kan synge med på.

Brødtekst

Skolekoncerter: De mindste elever skal høre Mozart-opera

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce