Sportshals fremtid på spil - lige nu er det som at spise en elefant

Foreløbig ligner Nørre Snede Hallen sig selv, men i de kommende år kommer der til at ske forandringer. Foto: Peter Hald

Sportshals fremtid på spil - lige nu er det som at spise en elefant

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Visionsseminar om udvikling af Nørre Snede Hallen sætter gang i masser af ideer.

Nr. Snede: Der er sendt mange bolde i luften efter et visionsseminar i sidste uge om udvikling af Nørre Snede Hallen.

Repræsentanter fra en række af byens foreninger deltog i seminaret.

Der er mange ønsker, ideer og drømme om hallens fremtid, men det kommer til at tage sin tid, før der bliver truffet nogle afgørende beslutninger.

- Det er lidt ligesom at spise en elefant. Det kan forekomme stort og uoverskueligt, men man må jo tage en bid af gangen, siger Henrik Østergaard, der som næstformand i hallens bestyrelse er en af tovholderne i processen.

Det er lidt ligesom at spise en elefant. Det kan forekomme stort og uoverskueligt, men man må jo tage en bid af gangen.
Henrik Østergaard, næstformand i Nørre Snede Hallens bestyrelse

Bedre køkkenfaciliteter

Der er flere grunde til, at arbejdet nu er sat i gang. Dels er Nørre Snede Hallen ikke længere helt "ung". Den er bygget i 1974, og Henrik Østergaard er ikke i tvivl om, at der bliver behov for at skabe nogle forandringer i bygnningen.

- Vi nedsætter en arbejdsgruppe, der skal se på rum og rammer - og hvad der er mest påtrængende. Lige nu kan vi se, at det mest akutte behov drejer sig om at skabe forbedringer i køkkenet og cafeteriet, siger Henrik Østergaard.

Hele processen omkring hallen bliver delt op i faser, og der skal grundige drøftelser til, før der bliver truffet endelig beslutninger, understreger han.

På lang sigt - helt ude i horisonten - er der visioner om at etablere et sundhedshus og et konferencecenter. Men det er foreløbig ren fremtidsmusik:

"Der formuleres ikke målsætninger og handlingsplaner i forhold til etablering af et Sundhedshus og et Konferencecenter i nærværende strategiperiode. Når ny strategi lægges (i 2022), taget disse to emner op igen", lyder det i et notat, der er skrevet efter visionsseminaret.

Samarbejde mellem skole og hal

Nørre Snede Hallen er nabo til Nørre Snede Skole, og nu som før er der lagt op til samarbejde.

- Skolen har indtil videre ikke deltaget i arbejdet, for på skolen har man enormt travlt med at færdiggøre byggeriet af de nye skolebygninger. Men det er klart, at der skal være samarbejde mellem skole og hal, og vi håber da at få skolen med i det videre arbejde. Skolen får nogle nye faciliteter og funktioner, og vi skal jo ikke have "tre af alting" i byen, siger Henrik Østergaard.

Lokalrådsformand Hans Jørgen Jensen er enig i det synspunkt:

- Der skal selvfølgelig være et samspil mellem skole og hal, siger Hans Jørgen Jensen.

En del af seminaret handlede om at hallen kan tjene flere penge. Der blev skitseret ideer om en højere egenindtjening ved salg af kommercielle aktiviteter. I notatet fra seminaret tales der om at nedsætte en arbejdsgruppe for nye aktiviteter og nye tilbud og en arbejdsgruppe, der får til opgave at lave en businesscase på etablering af et fitnesscenter.

Som nævnt er der ikke truffet beslutninger endnu, men der er kommet mange utraditionelle ideer på banen. Blandt andet kan nævnes forslag om bedre udnyttelse af hallen i dagtimerne, "pay and play"-aktiviteter, tilbud for ADHD-børn og overvægtige børn, yoga, bueskydning og opholdssted for unge.

Sportshals fremtid på spil - lige nu er det som at spise en elefant

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce