Strik dig ud af stressen

Strikkede og hæklede firkanter kan være terapeutisk og en hjælp til stress. Det har hjulpet en lokal kvinde, og det har fået hende i gang med at arrangere kursus i selvsamme discipliner. Foto: Marianne Sommer

Strik dig ud af stressen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det kan være svært at komme ud af den stress, som har lagt dig ned, men en lokal kvinde har et bud på, hvordan man kommer videre. Karklude og hæklede firkanter er en del af opskriften.

Brande: Stress er en folkesygdom, men der er hjælp at hente i lokalområdet. Terapeut Marianne Sommer fra Brande laver sammen med yogalærer Jette Friis Justesen et kursus for stressramte under DOF Brande/Nr. Snede Aftenskole. De har begge selv været ramt af stress, så udover deres faglighed har de også personlige erfaringer med problematikken.

- Det handler om at geare helt ned og få hvile i uendelige mængder, så den overbebyrdede hjerne kan finde ro. Det er bare rigtig svært at finde den ro, når man er stresset, og man kan ikke overskue noget som helst, men har bare lyst at sove sig væk fra det hele, lyder det fra Marianne Sommer.

Overskuelig karklud

Men noget, som virkelig er godt mod stress, er at strikke og hækle. Undersøgelser har nemlig vist, hvordan hjerterytmen og pulsen falder, når man laver håndarbejde. Når man hækler eller strikker den samme firkant igen og igen, kan hjernen ikke samtidig kværne om alle de udfordringer, man har. Det er noget af det, der har hjulpet Marianne Sommer. Fem store tæpper med hver omkring 175 hæklede firkanter og ca. 200 karklude er det blevet til.

- Det er overskueligt at strikke en karklud eller at hækle en firkant, som hun siger.

På stresskurset vil man lave både stående og siddende yogaøvelser og strikke og hækle i en god blanding. Over fire gange på små hold med max syv deltagere, forsøger Marianne Sommer og Jette Justesen at hjælpe stressramte med at få livet tilbage. Alle kan være med, og det kræver ingen viden eller kunnen på forhånd. Et aftenhold begynder i uge 3./EXP

Strik dig ud af stressen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce