Svømmehal mister 300.000 kroner i årligt tilskud

Anne-Mette Kongedam og den øvrige bestyrelse for Brande Hallerne kan imødese en reduktion i det kommunale tilskud til driften af Brande Svømmecenter på 300.000 kr. Arkivfoto: Mikael Lund

Svømmehal mister 300.000 kroner i årligt tilskud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kraftig beskæring af tilskud til Brande Svømmecenter.

Brande: En af udløberne af efterårets budgetforlig mellem byrådets fem partier er, at Brande Svømmecenter mister en ikke ubetydelig del af sit årlige kommunale tilskud.

Tilskuddet beløber sig i år til godt 2,5 millioner kroner, men det nedsættes næste år med afsæt i en ny tildelingsmodel til godt 2,2 mio. kr. Altså får svømmehallen 300.000 kr. mindre.

Ikast-Brande Kommunes kultur- og fritidsudvalg godkendte på sit seneste møde den økonomiske ramme og bemyndigede samtidig den kommunale administration til at indgå den endelige samarbejdsaftale med bestyrelsen for Brande Hallerne, som svømmehallen hører ind under.

Brande Hallernes formand, Anne-Mette Kongedam, er selvsagt ikke begejstret for udsigten til at miste en så stor del af det årlige tilskud.

Hun oplyser, at samarbejdsaftalen mellem kommunen og svømmehallen er en tillægsaftale til samarbejdsaftalen omkring hallerne, men at bestyrelsen på nuværende tidspunkt ikke har modtaget denne samarbejdsaftale for 2019.

- Derfor har vi umådelig svært ved at tage stilling til en tillægsaftale til en aftale, vi ikke har set endnu, udtaler hun.

Halformanden oplyser, at samarbejdsaftalen omkring svømmehallen vil blive drøftet på et bestyrelsesmøde i januar måned, når bestyrelsen har modtaget samarbejdsaftalen på hallerne.

Ikke retfærdigt

Anne-Mette Kongedam oplyser videre, at Brande Hallernes bestyrelse overfor administrationen har givet udtryk for, at man betragter det som en meget voldsom reduktion af lejen for svømmehallen. Ikke mindst når man tager i betragtning, at Ikast Svømmecenter, som er dobbelt så stort og modtager et tilskud, som er omtrent dobbelt så højt som i Brande, krone for krone bliver beskåret med samme beløb som Brande Svømmecenter.

- Procentmæssigt bliver Brande Svømmecenter reduceret med cirka. 13 %, mens Ikast Svømmecenter slipper med cirka seks procent, påpeger Anne- Mette Kongedam og fortsætter:

- Det synes vi på ingen måde er retfærdigt!

Svømmehal mister 300.000 kroner i årligt tilskud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce