Udvalg skal diskutere svømmeundervisning

Skolernes svømmeundervisning bliver nu genstand for en politisk drøftelse. Der er besparelser i farvandet. Arkivfoto

Udvalg skal diskutere svømmeundervisning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skole-elevers svømmeundervisning kan blive et mål for besparelser.

Ikast/Brande: På sit møde onsdag 27. februar skal Ikast-Brande Kommunes børne- og undervisningsudvalg diskutere den fremtidige svømmeundervisning i kommunens folkeskoler.

Som en del af sidste års budgetforlig, der indeholdt massive besparelser, skal byrådet fastsætte nye minimumsrammer for skolesvømningen. Ifølge loven er der krav om, at alle elever skal undervises i vandaktiviteter, men der er ikke noget krav om omfanget af svømmeundervisningen, ligesom der heller ikke er krav om, at det skal foregå i vand eller i en svømmehal.

I Silkeborg Kommune tilbydes eleverne således ikke svømning i vand, mens Herning Kommune har afsat 12 timer fordelt over 8 uger pr. elev til bassintræning.

I Ikast-Brande har samtlige folkeskoler skolesvømning i svømmebassiner i henholdsvis Ikast, Brande, Ejstrupholm (Midtjysk Efterskole) samt i friluftsbadet i Engesvang. Der er forskel fra skole til skole på, hvilke årgange der får tilbudt svømning, og der er forskel på det samlede antal timer i vandet.

Derudover er der forskel på udgiften til de fire steder.

Det samlede budget for skolesvømning i 2019 er på 636.000 kr. svarende til i gennemsnit 40 timers svømning pr. elev.

Nedsættes timetallet til 30 timer pr. elev, vil det ifølge kommunens beregninger medføre en besparelse på knap 150.000 kr. Nedsættes det til 20 timer, bliver udgiften omtrent halveret. Og går man helt ned på 12 timer pr. elev som i Herning, ryger den samlede udgift ned på knap 200.000 kr. Tallene er behæftet med en vis usikkerhed, bl.a. er der taget udgangspunkt i 2018-priser.

Der lægges samtidig op til, at en eventuel besparelse tilfalder skolerne til anden undervisningsrettet aktivitet.

Uanset hvilken beslutning, børne- og undervisningsudvalget kommer frem til onsdag, skal sagen efterfølgende behandles af først økonomi- og planudvalget og derefter det samlede byråd.

Udvalg skal diskutere svømmeundervisning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce