Ungdomsskolen har godt fat

Et af Ungdomsskolens nye tiltag var et hold, som arbejdede med den norske ungdomsserie ?Skam?. Arkivfoto

Ungdomsskolen har godt fat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ungdomsskolen er populær blandt elever i 7. og 8. klasse. Det fremgår af Ungdomsskolens årsrapport for skoleåret 17/18

Ikast-Brande: Ungdomsskolen i Ikast-Brande er især populær blandt eleverne i 7. og 8. klasse, mens det begynder at knibe med interessen i 9. klasse.

Det er en af de konklusioner, man kan uddrage af Ungdomsskolens årsrapport for skoleåret 2017/18, som netop er blevet forelagt Børne- og undervisningsudvalget.

Af rapporten fremgår det, at den kommunale ungdomsskole i Ikast-Brande har en tilslutning på 56 procent blandt kommunens 14-17-årige, hvilket er et pænt stykke over landsgennemsnittet på 39 procent og to procentpoint højere end året før.

Med en tilslutningsprocent på 84 trækker de 13-årige godt op i gennemsnittet, og også de 14-årige ligger højt med 76 procent. I 9. klasse mangler man efterskoleeleverne, flere synes at 7.-klasserne fylder for meget, og andre mener, at ungdomsskolen er for restriktiv, når det kommer til alkohol.

Ungdomsskolen tilbyder hold på skolerne i både Nr. Snede, Engesvang, Ejstrupholm, Bording, Ikast og Brande, og antallet af elever har i de seneste mange år ligget stabilt over 2.000.

De fleste hold er sæsonhold, som løber fra september til slutningen af marts.

Blandt nyhederne i 2017/18 var havetraktortræk i Brande, "Lav din egen YouTube-kanal" og et hold, som arbejdede med den norske ungdomsserie "Skam"; begge dele i Ikast, som også fik et nyt hold med overskriften "Sport & humør".

Ny formand for bestyrelsen

I Brande blev der for første gang startet e-sportshold, men over hele kommunen har det været svært at få deltagerne til at dyrke turnerings-e-sport - de foretrækker LAN-parties.

Fester, ture og træf indgår også i programmet, og på alle seks skoler er der klubber for de elever, der er tilmeldt ungdomsskolen. Derudover er der en klub for de lidt ældre elever op til 24 år - "Seniorklubben" - i Pakhuset i Brande.

Alt i alt har Ikast-Brande Ungdomsskole op imod 200 ansatte, hvoraf langt hovedparten er undervisere og klubmedarbejdere, mens en mindre del udgøres af ledelse og administration.

Allerøverst sidder bestyrelsen, som fra indeværende skoleårs start fik ny formand i form af byrådets yngstemand, Thomas Østergaard (V), der afløste den mangeårige formand for området, Erik Roed Jakobsen, mens Præstelundskolens skolebestyrelsesformand, Helle D. Jensen, blev udpeget til ny næstformand.

I rapporten imødeser ungdomsskoleleder Jørgen Donslund de kommunale besparelser, som heller ikke ungdomsskolen er gået fri af, med en vis bekymring.

- Det bliver ikke let at finde så mange penge, som der lagt op til, og det kommer til at berøre alle ungdomsskolebrugere, konstaterer han. Jørgen Donslund pointerer dog også, at "vi stadig kan lave en god ungdomsskole, der er med til at give unge fra alle hjørner af kommunen gode oplevelser samt sociale og faglige muligheder og værktøjer, som de kan bruge i deres udvikling".

- Det er jo derfor, vi er her, påpeger han.

Ungdomsskolen har godt fat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce