Væk fra den endeløse vej af besparelser

Annette Mosegaard (C), mener, at især indtægtsniveauet skal hæves i kommunen. Pressefoto

Væk fra den endeløse vej af besparelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vi nærmer os kommunalvalget i Ikast-Brande Kommune, og i den forbindelse har vi stillet "spidserne" på partilisterne tre spørgsmål. Det var tilladt at svare personligt eller på vegne af partiet/listen. Frem mod valget - lørdag og søndag undtaget - vil avisen bringe kandidaternes svar på spørgsmålene.

Ikast-Brande: Hvad er, ifølge dig, kommunalvalgets vigtigste tema?

Der er flere vigtige temaer. Uddannelse af de unge, virksomhedernes mangel på arbejdskraft, vores lave grad af iværksætteri. Vigtigt af alt er dog, at vi skal have iværksat en vækst strategi. Vi har så mange muligheder, vi ikke udnytter i den grad som det er muligt. I Ikast-Brande Kommune er vores indtægtsniveau under landsgennemsnittet - det skal vi have hævet, så vi kan bibeholde de gode skoler, daginstitutioner ældre pleje mm. som vi allerede har. Væksten skal komme igennem bosætning, at vi i langt højere grad får nye indbyggere til at bo i kommunen. Tilflyttere skaber indtægter, sætter gang i bylivet og giver aktivitet.

For at opnå dette, så skal vi sætte os nogle mål, laver en handlingsplan, stå sammen og gennemfører den.

Hvis du blev borgmester i Ikast-Brande Kommune, hvad ville du forandre som det første - og hvorfor?

Jeg vil, så vidt det er muligt, gå efter en bred konstituering, som vi har i det nuværende byråd. Det er altafgørende, at vi har et godt bredt politisk samarbejde. Så vil jeg nedsætte et udvalg for erhverv, vækst og bosætning. Jeg vil tage initiativ til, at det samlede byråd sætter visioner for hele kommunen. Visioner, der rækker mere end 4 år frem og som vi kan bruge som ledetråde i vores kommende arbejde. Jeg håber på, at det samlede byråd i det arbejde vil være med til at sætte en vækstdagsorden. Jeg tror på, at boligplacering ved søer og skov er vejen frem. Jeg tror på, at det sælger at lave en sø eller en bakke, hvis vi ikke allerede har det. Og så skal vi naturligvis ud for at sælge det, vi skaber. Her mener jeg blandt andet, at vi skal ansætte bosætningskonsulenter, der er aktivt opsøgende overfor medarbejdere i virksomhederne. Vi skal stå sammen i hele kommunen om denne strategi. Vi bor et fantastisk sted. Vi skal sammen være meget bedre til at sælge vores område - til fælles bedste.

Hvad er Ikast-Brande kommunes største udfordring?

Den største udfordring er vores lave indtægtsniveau. En gennemsnitskommune i Danmark har index 100, men vi er kun på index 96. Det betyder, at vi alt andet lige altid vil have mindre at give vores borgere og virksomheder. Det skal vi forsøge at lave om på. Hvis vi ikke gør det, så vil vi også fremadrettet fortsat skulle gå på den endeløse vej af besparelser, og det kan vi ikke. Vi er der, hvor vi allerede kræver rigtigt meget af vores medarbejdere.

Annette Mosegaard
 Navn: Annette Mosegaard

Alder: 51 år

År i politik: 8

Adresse:  Engvang 10, 7430 Ikast q

Listebogstav: Spids- og borgmesterkandidat for De Konservative (C). 

 

 

Væk fra den endeløse vej af besparelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce