Valget: Landsbyer bliver tema på vælgermøde

Udvikling og forskønnelse af landsbyer bliver et tema på det første vælgermøde i Nørre Snede. Emnet er aktuelt, da lokalrådet i Nr. Snede selv er gået til kamp for at gøre byen mere attraktiv. Her ses lokalrådsformand Hans Jørgen Jensen foran et forfaldent hus på Skolegade i Nr. Snede. Arkivfoto

Valget: Landsbyer bliver tema på vælgermøde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vælgermøde mandag 13. maj i Nørre Snede har fokus på udvikling af landsbyer.

Nr. Snede: Et meget aktuelt og lokalt tema kommer til debat, når lokalrådet i Nørre Snede og Landdistrikternes Fællesråd på mandag 13. maj arrangerer et vælgermøde, der finder sted fra klokken 16.30 til 17.30 i det tidligere rådhus på Bellisvej i Nørre Snede.

Debatten skal nemlig handle om landsbyer og lokalsamfund, og overskriften for vælgermødet lyder: "Danmark i balance - udvikling i landsbyerne".

To kendte folketingspolitikere er indbudt til en duel. De to er finansminister Kristian Jensen fra Venstre og tidligere skatteminister Benny Engelbrecht fra Socialdemokratiet. Ordstyrer bliver formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard.

Formanden for lokalrådet i Nørre Snede, Hans Jørgen Jensen, regner også med, at der vil være en del lokale byrådspolitikere, da emnet er ret varmt i Ikast-Brande Kommune.

Landsbyer affolkes

For nylig blev der offentliggjort en statistik, der viser, at en del af landsbyerne i Ikast-Brande Kommune mister indbyggere. Det gælder blandt andet Klovborg, Nørre Snede, Ejstrupholm og Engesvang, mens Gludsted er gået frem.

- Spørgsmålet er derfor, hvad der kan gøres for at hjælpe de landsbyer, der mister indbyggere? Vi har selv nogle bud på, hvad der skal til. Blandt andet vil det være rigtig godt, hvis det blev lettere at komme med de "trælse huse". Når man kommer til en by, er det jo vigtigt, at den er rar at se på... og det er ikke alle byer her i vores kommune, der er rare at se på. Lokalrådene har ikke selv penge til at fjerne grimme huse, og derfor er der behov for flere midler og redskaber til en indsats mod grimme og forfaldne huse. Desuden er det meget vigtigt, at der er gode skoler i vores lokalsamfund, attraktive boligområder og byggegrunde, idrætsfaciliteter, kulturtilbud og transportmuligheder, siger Hans Jørgen Jensen.

Han understreger dog, at der rundt omkring i byerne i Ikast-Brande Kommune gøres meget. Blandt andet mener lokalrådet, at de to store kommende boligprojekter i Nr. Snede - Nama Parken og Domeas projekt Rosenhaven - kan være med til at give Nørre Snede et stort løft.

Valget: Landsbyer bliver tema på vælgermøde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce